banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kimsesizlerin evi yeni yerinde

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara kucak açıp belli bir süre yaşamlarını sürdürebilmelerini sağladığı Barınma Merkezi İzmit Merkez’deki yerinden Kuruçeşme’deki restore edilen eski Köy Hizmetleri Misafirhanesi binasında taşındı. Bu güne kadar 4 bin 380 kişiye kucak açan merkez artık 100 kişilik kapasite ile muhtaç vatandaşlara hizmet verecek.

 

MİSAFİRLERLE SOHBET ETTİ

Halk dilinde Garip Evi olarak bilinen Büyükşehir Barınma Merkezi’ni Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ziyaret etti. Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Aslan ile yeni Barınma Merkezi personelinden çalışmalar hakkında bilgi alan Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz buradaki misafirlerle sohbet etti.

 

KAPASİTE ARTIRILDI

Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz sosyal belediyeciliğin getirdiği yükümlülüklerden birisinin de bir şekilde sokakta kalmış vatandaşlara barınma hizmeti sunmak olduğunu belirtti. 2005 yılından itibaren Büyükşehir olarak kimsesiz, evsiz vatandaşlara ev sıcaklığında hizmet verdiklerini ifade eden Dr. Poyraz yeni taşınılan 3 katlı hizmet binası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha kapasiteli yardım edebileceklerini kaydetti.

 

SADECE BARINMA DEĞİL

Barınma Merkezi’nin sadece barınma hizmetinden ibaret olmadığını da aktaran Poyraz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara üstesinden gelemediği konularda da yardım eli uzattıklarının altını çizdi. Bu güne kadar Barınma Merkezi ile 2 bin 400 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini 561 kişiyi sığınma evlerine, 68 kişiyi de huzurevine yerleştirildiğini söyledi.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

810 kişiyi ailesiyle buluşturulduğunu ifade eden Poyraz, maaşı bağlanabilen mağdurlardan 17 kişinin maaş almasının sağlandığını, 154 kişiye yeşil kart alındığını ve 20 kişinin de işe yerleştirildiğini belirtti. Poyraz, Büyükşehir Belediyesi olarak Barınma Merkezi olarak yardıma muhtaç vatandaşların her zaman imdadına koşacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826