Kimyasal Madde Yüklü Tır'dan Yükselen Dumanlar Korkuttu
Havayla temas edince reaksiyona giren kimyasal maddenin yanmasını önlemek amacıyla üzerine toprak dökülen bidonlar, İzaydaş'a götürüldü. 

Bursa'daki bir firmaya genelde tekstil ürünlerinde kullanılan sodyum hidrosülfit maddesi götüren Remzi Bulut yönetimindeki 16 BB 877 çekici ve 16 FV 957 dorse plakalı TIR, Değirmendere'ye geldiği sırada dorsesinden dumanlar çıkmaya başladı. TIR'da yangın çıktığını düşünen çevredeki sürücüler, durumu şoföre bildirdi. Remzi Bulut hemen aracı boş bir araziye çekerek, çevre ekiplerine 
haberverdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, bidon içindeki kimyasal maddenin köpük halinde çevreye yayılmaya başladığını tespit etti. Havayla temas edince reaksiyona girerek asit haline gelen sodyum hidrosülfitin yayılmasını önlemek amacıyla AFAD ve İzaydaş ekipleri de çalışmalara katıldı. Koruyucu kıyafetler giyen özel ekip, dorsede yanar vaziyetteki bidonların üzerine kepçe ile çevreden getirilen toprağı dökerek kısmen sönmesini sağladı. Ardından da İzaydaş'ın varillerine konulan bidonlar, İzaydaş'ın kamyonuna yüklendi. Çalışmaları bitiren ekipler ayrılmaya hazırlanırken başka bidonlarda da reaksiyon tespit edince çalışmalara devam edildi. Sadece özel ekibin yaptığı çalışma sırasında bazı vatandaşların TIR'a çok yaklaşması ve firma çalışanının yanar vaziyetteki kimyasal maddeye çıplak elle temas etmesi ise dikkat çekti. 

AFAD Müdürü Osman Metin Saroğlu, çevreden söylenenlerin aksine kimyasal madde dolu bidonların toprağa gömülmediğini, sadece yanar vaziyetteki maddelerin İzaydaş'a götürülürken tedbir amaçlı üzerlerine toprak atıldığını söyledi. İzaydaş'a götürülecek kimyasal maddenin bertaraf edileceği öğrenildi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca da herhangi bir tehlikenin sözkonusu olmadığını söyledi.   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817