banner2752
banner2750
banner2776

Kırmızı Otobüsle Turizmit Gezileri Devam Ediyor

 Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen TURİZMİT programı kapsamında özel giydirilmiş otobüslerle rehber eşlinde düzenlenen turlar vatandaşları şehrin tarihiyle buluşturuluyor.   Tur programları kapsamında Cedit Mahallesi Emekli evi üyelerine tarih dolu unutulmaz bir gün yaşatıldı.

 

İZMİT’İN TARİHİNİ ÖĞRENDİLER

 

Cumhuriyet Çocuk Parkından başlayan program kapsamında Çınarlı Mevki, Saray Kalıntıları, Amfi Tiyatro, Kara Burç, Orhan Cami, Süleyman Paşa Hamamı, Akçakoca Dere Cami, Akçakoca Osmanlı Meydanı, Sırrı Paşa Konağı, Yeşil Konak, Yumartacı Mescidi, Kapanca Sokak, Zeliha Kadın Çeşmesi, Mustafa Türk Sanat Galerisi, Butik Otel, Basın Müzesi, Saat Kulesi ve Kültür Tepesi 2. Etap ile turunun tamamlayan emeklilere daha sonra çay ve simit ikramı yapıldı. 

 

TURİST GİBİ HİSSETTİK

 

İzmit’in tarihi dokusunu yakından görme fırsatı bulup, yaşadıkları şehrin tarihini öğrenmenin mutluluğu içerisinde olan emekliler “ yıllardır bu şehirde yaşıyoruz ancak böyle bir tarihe ve eserlere sahip olduğumuzu bilmiyorduk.   Kendimizi rehber eşliğinde İzmit sokaklarında gezerken turist gibi hissettik” diyerek İzmit’i bir turizm şehri haline getirdiği için Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.

 

Özel giydirilmiş otobüslerle rehber eşliğinde gerçekleştirilen turların devam ettiğini belirten yetkililer,  katılmak isteyen vatandaşların İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuru yapabileceklerini kaydettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680