banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KIRSAL HİZMETLER KÖYLERDEN ÇIKMIYOR

Deden kalma yöntemler yerini modern tarım ve hayvancılığa bırakıyor.

 

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Veteriner Hekim Gökhan Kılıç ve Ziraat Yüksek Mühendisi Şafak Üzümoğlu tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretleri kapsamında Kaynarca, Eseler, Gökçeören, Bayraktar, Gedikli ve Zeytinburnu Mahallerine yapıldı. Mahallede tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçiler ve mahalle muhtarı ile görüşüldü. Vatandaşlardan gelen tarım ve hayvancılığa yönelik soruları yanıtlayan ekip,   bilgilendirmelerde bulundu.

 

BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR

 

Köylerde yürütülen saha çalışmalarının vatandaşlara büyük fayda sağladığına dikkat çeken Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri “köylerde tarım ve hayvancılığın bilinçli şekilde yapılarak daha çok verim ve kazanç elde edilmesini isteyen belediye başkanımız, bizlerden köylere sık sık gidip vatandaşlarla görüşmemizi istiyor. Bizler de, köy ziyaretlerinde bulunarak vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyoruz.  Vermiş olduğumuz bilgi ve derslerle köylerimizde artık dededen kalma yöntemlerle değil, modern yöntemlerle tarım ve hayvancılık yapılmaktadır” dediler.

 

KÖYLÜLER ÇOK MEMNUN


İzmit Belediyesi yetkililerinin ziyaretinden memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar da “şimdiye kadar hayvancılığı ve tarımı hep dededen kalma yöntemlerle yapıyorduk. Nasıl daha çok kazanç elde edeceğimizi ve emeğimizin karşılığını nasıl alacağımız konularında bizlere yol gösteriyorlar. Bizlere bu imkan sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826