Kırsal Mahalle Yolları Daha Güvenli Hale Getiriliyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir içi yollarda ve kırsal mahalle yollarında yol şerit çizgileri, otopark çizgileri ve yaya geçitlerine (yatay trafik işaretleri) yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda kırsal mahalle yollarında yıpranan yol şerit çizgileri Ulaşım Dairesi Başkanlığı kendi kurduğu yol çizgi ekibiyle yapılıyor.

 

YOL ŞERİT ÇİZGİLERİ YENİLENİYOR
“Yol Medeniyettir’’ ilkesiyle kent genelinde hayata geçirdiği ulaşım projeleriyle adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu hizmetlerin yanında şehir içi yollarda ve kırsal mahalle yollarında araç trafiğinin güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanması içinde çalışıyor. Trafik Yönetimi Şube Müdürlüğünce kırsal mahalle yollarında yol şerit çizgileri yenileniyor.

 

SU BAZLI YOL ÇİZGİLERİ

Yol çizgi ekibi tarafından insan sağlığı ve çevre açısından en zararsız boya özelliği taşıyan su bazlı yol çizgi boyaları kullanılıyor. Çalışmalar sayesinde düşük maliyetle trafik güvenliğine destek olunurken, temiz bir çevre için de katkı sağlanıyor.

 

DÜŞÜK MALİYET, YÜKSEK GÖRÜNÜM

Su bazlı yol çizgi boyaları yüksek nemde, düşük sıcaklıkta ve hava sirkülasyonunun az olduğu yerlerde bile iyi kuruma özelliğine sahip. Maliyeti ve çevreye duyarlılığıyla ön plana çıkan su bazlı yol çizgi boyaları Asfalt ve Beton yüzeyli köy yollarında uygulanıyor. Aşınmaya karşı dirençli, iyi örtücülük sağlayan, gece görüşü artıran, çevre dostu ürün, solvent bazlı boyalara göre kullanımı daha kolay, çalışma şartlarında daha güvenli. Uygulama sonrası su ile kolay temizlenebilme özelliğine sahip olan boya, asfalt ve beton yüzeylere yapışması ve kir tutmama özelliği ile solvent bazlı boyalara göre daha iyi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817