banner2779
banner2752
banner2750

Kış Akademileri’ne Yoğun İlgi

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Bilim Merkezi’nde, sömestr tatilinde gerçekleştirilen ‘Kış Akademileri’ne yoğun ilgi gösterildi. Sömestr döneminde gerçekleşen atölyelerden toplamda 640 öğrenci faydalandı.

 

BİYOMİMİKRİ (DOĞADAN SİNYALLER) TEMASI

Kocaeli Bilim Merkezi, gerçekleştirdiği birbirinden farklı etkinlik ve çalışmalarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak sömestr döneminde gerçekleştirilen Kış Akademileri Biyomimikri (Doğadan Sinyaller) teması ile oldukça ilgi gördü. Biyonik ile yakından ilgili bir konu olan Biyomimikri, insanların karmaşık problemlerini çözmek için model, sistem ve doğa unsurlarının taklididir.

 

BİRBİRİNDEN EĞLENCELİ ATÖLYELER

Atölyelere katılım sağlayan çocuklar, kahverengi su yosunundan yenilebilir doğal ambalaj malzemesi elde edilen “Yenilebilir Ambalaj Üretimi Atölyesi” ile bitkilerin enerji verici özellikler hakkında bilgiler verildi. Çocuklar bitkisel hammaddelerden karışım elde edilerek doğal sağlıklı gıda takviyesi üretimi yapılan “BiyoSağlık Atölyesi” ile ise birbirinden eğlenceli dakikalar geçirdi.

 

KUŞLAR VE UÇAKLAR ATÖLYESİ

Çocuklar, doğada bulunan canlılara benzeyen KNEX parçalarıyla özgün bir model tasarlanan “Bahçemdeki Canlılar Atölyesi” ve doğadaki kuşlardan yola çıkarak verilen serbest atölye malzemelerinden kendilerine özgün uçak modeli tasarlayıp ürettikleri “Kuşlar ve Uçaklar Atölyesi” ile de eğlenerek öğrenmenin keyfine vardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751