KİŞİ BAŞI 1 PİL İLE 7 MİLYON METREKARE ALAN KURTARILDI
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kaynağında ayrı atık pil toplama hizmeti kapsamında 2008 yılından bu güne kadar 118 bin 212 kilo pil topladı. Hizmet sayesinde bu güne kadar kişi başına toplanan pil ağırlığı dikkate alındığında Kocaeli’deki 7 milyon metre kare alan kirlenmekten kurtarılmış oldu.

 

BÜYÜKŞEHİR KOORDİNESİNDE

Büyükşehir Belediyesi atık pillerin kaynağında ayrı toplanması hizmetini okullar, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, eczaneler, sağlık kurum ve kuruluşlarında hız kesmeden sürdürüyor. Çevre kirliği yönünden büyük önem arz eden çalışma, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız koordinatörlüğünde, İlçe Belediyeleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan “Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP)” ile birlikte yürütülüyor.

 

HER SENE ARTTI   

Bu çalışmalar neticesinde yıllara göre toplanan atık pillerin miktarlarında önemli artışlar kaydedildi. 2008 yılında 3 bin 497 kilo ila başlanan hizmet 2014 yılında 24 bin 330 kiloya ulaştı. Toplanan pil miktarlarındaki bu artış vatandaşların konuyu her geçen gün biraz daha fazla sahiplendiğinin bir göstergesi niteliği taşıyor.

 

TÜRKİYE’NİN YÜZDE 4’Ü

“Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği’nden edinilen bilgilere göre 2014 yılında ülkemizde 555 bin kilo atık pil toplandı. Kocaeli’de ise aynı yıl toplanan 24 bin 330 kilo atık pil tüm Türkiye’de toplanan atık pil miktarının yüzde 4’lük bir kısmına tekabül ediyor. Kocaeli nüfusu dikkate alındığında kişi başına 14,1 gram atık pil toplandığı göze çarpıyor.

 

KİŞİ BAŞINA 1 PİL

Bir kalem pilin ağırlığının 14 gram olduğu dikkate alındığında Kocaeli’de kişi başına 1 kalem pil toplandığı görülüyor. Bir adet kalem pilin 4 metre kare toprağı kirlettiği bilgisinden hareketle yaklaşık 7 milyon metre kare alan kirlenmekten kurtarılmış oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817