KIZARTMALIK YAĞLARI ASLA DÖKMEYİN
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimiz genelinde çevre kirliliğinin önlenmesi, halkımızın temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede hayatını sürdürebilmesi için çalışmalar yürütüyor. Çevreye atılması durumunda önemli risklerin oluştuğu atık yağların kaynağında ayrı toplanılması çalışmaları ise büyük önem taşıyor. Kızartmalık yağların hanelerde ve işletmelerde kaynağında ayrı toplanması gerçekleştirilirken konu hakkında bilgilendirmeler ihmal edilmiyor.   

 

DOĞAYA ZARAR VERİYOR

Kızartmalık atık yağların doğrudan çevreye atılması durumunda doğaya zarar veriyor, kanalizasyona dökülmesi durumunda ise boru kesitine ve tıkanmalara neden oluyor. Kanalizasyon yoluyla arıtma tesislerine zarar verebilecek olan atık yağlar, kaynağında ayrı toplandıktan sonra çevre izin/lisanslı geri kazanım tesislerine verilmesi çevrenin korunması için büyük önem teşkil ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri kullanılmış kızartmalık yağların hanelerde ve işletmelerde kaynağında ayrı toplanması çalışmalarını gerçekleştiriyor.

 

İSTATİSTİKLERDE ARTIŞ VAR

Bu çalışmalar neticesinde yıllara göre hanelerden toplanan kullanılmış kızartmalık yağ miktarlarında önemli artışlar kaydedildi. Yıllara göre toplanan yağ miktarlarında artış görülüyor. Hanelerden kaynağında ayrı toplama faaliyetleri sonucu toplanan kullanılmış kızartmalık yağlara ilişkin veriler aşağıdaki tabloda yer alıyor;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanelerden toplanan kullanılmış kızartmalık yağ miktarları

 

YIL

MİKTAR (KG)

2008

111

2009

364

2010

3.223

2011

16.462

2012

17.595

2013

30.367

2014

33.818

2015 (Ocak-Mayıs)

10.736

TOPLAM

101.940


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817