banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 KO-MEK 9. Genel Sergisi açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) 9. Genel Sergi açılışı düzenlenen tören ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Fuar içi Büyük Çadırda açılan Genel Sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GENEL SERGİYE YOĞUN KATILIM

KO-MEK 9. Genel Sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Karabayır, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, KO-MEK Bölge Sorumluları, Usta Öğreticileri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEHTERAN GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Genel sergi açılışı öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akçakoca Mehteran Takımı tarafından ziyaretçilere muhteşem bir gösteri sunuldu. Genel sergi açılışına gelen ziyaretçiler mehteran takımını coşkuyla dinlediler. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir konuşma yaparak eğitimin önemine değindi.

ÖZGÜVENLİ VE EĞİTİMLİ OLACAĞIZ

KO-MEK 9. Genel Sergisi açılışında konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitimin önemini vurgulayarak ‘’Eğitim ve öğretim hayat boyu devam eder. İnsanların özgüveni olması gerekir fakat sadece özgüvenle olmaz eğitim alarak kendilerini geliştirmelidirler’’ şeklinde konuştu.

KO-MEK BİR İSTİHDAM KAPISI

KO-MEK kursiyerlerinden Kadriye Ayşe Özer’de tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Özer, ‘’Halk Üniversitesi KO-MEK, zamanında eğitimini tamamlayamamış olanlar için yeni bir umut kapısı, yaşam mücadelesinde sıkıntı yaşamış ve yaşayanlar için rehabilite eden bir terapi merkezi, başta kadınlar olmak üzere Kocaeli’ndeki pasif iş gücünün, yeteneklerini geliştirip beceri sahibi olmalarını sağlayarak üretime katan önemli bir istihdam kapısı demektir’’dedi.

KURSİYER YARIŞMALARININ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Konuşmaların ardından KO-MEK kursiyerleri arasında yıl içerisinde yapılan yarışmalarda finale kalan kursiyerler için düzenlenen ödül törenine geçildi. Kursiyerlere Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcı Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Hayati Aydın, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar tarafından hediyeleri takdim edildi.

HEP BİRLİKTE SERGİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ve ödül törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri konuklarla birlikte kurdeleyi keserek sergi açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu kursiyerleri el emeklerinden dolayı tebrik etti. KO-MEK kursiyerleri Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na Osmanlı şerbeti ikram ettiler. Ayrıca Başkan İbrahim Karaosmanoğlu yemek yarışmasında birinci olan baklavanın tadına baktı. Uygulama atölyelerini de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, burada uygulamalı olarak Ebru yaptı.

SERGİ DÖRT GÜN AÇIK KALACAK

KO-MEK 9. Genel Sergisinde, El Nakışından Ahşap Boyamaya, Takı Tasarımdan Giyime, Gaz Altı Kaynakçılığından Fotoğrafçılık Sanatına kadar binlerce eser yer alıyor. Kocaeli Kültür ve Eğlence Fuarı Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi yanı Büyük Çadırda olan sergi 16 Haziran Pazar saat 23.00’e kadar ziyaret edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826