KO-MEK “AİLE OKULU” SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) tarafından Gebze ve Körfez’de bulunan kurs merkezlerinde eğitim alan kursiyerlere yönelik düzenlenen “Aile Okulu” projesi seminerine konuşmacı olarak 30 yıllık eğitimci, Ceceli Okulları kurucusu Nurten Ceceli katıldı. Ceceli, “Teknoloji çağında sevmek, sevilmek ve evli olmak”  konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

KO-MEK’İN KONUĞU NURTEN CECELİ OLDU

“Aile Okulu” üçüncü hafta programı, sabah Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde, öğleden sonra ise Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Nurten Ceceli, “Teknoloji çağında sevmek, sevilmek ve evli olmak’’ konulu bir seminer verdi. Eğitime, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, Eğitim Birimi Sorumlusu Nesrin Yücel Birinci, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı. İletişim becerileri, evlilik okulu, etkili anne baba eğitimi, İslam ve kadın sevginin beş dili gibi yurt içi ve yurt dışında pek çok seminerler veren Nurten Ceceli konuşmasına, “Başkalarına bir şeyler öğretmek için eğitimlere başlamıştım. Ama gördüm ki bilmediklerim bildiklerimden çok fazlaymış” diyerek başladı

 

“ÜÇ TÜR MESAJ VARDIR: RED, KABUL VE ÖNEMSEMEME”

Nurten Ceceli konuşmasında, ”Can umursanmak, kabul edilmek, değerli hissetmek, yeterli olmak, sevilmek ister. Acaba aziz bir eş olmak için yeterli ilme sahip miyiz? Kadın ve erkeğin farklılıklarını biliyor muyuz ” dedi. Ceceli ayrıca iletişimde bulunduğumuz insanlara, ret, kabul ve önemsememe şeklinde üç tür mesaj verdiğimizi söyledi ve “Beraber yaşadığınız insanların sevgi dillerini biliyorsanız, onların pin kodunu biliyorsunuz demektir.” şeklinde konuştu.

 

“GÜNDE ÜÇ SAAT DİZİ İZLİYORUZ”

Kursiyerlerin büyük bir dikkatle dinledikleri ve not aldıkları seminerde, teknolojinin hayatımızın her noktasına girdiğini ve adeta bizi esir aldığından bahseden Nurten Ceceli, “Hiç sorgulamadan çoluk çocuk günde üç saat dizi izliyoruz. Bütün bunları sorgulamamız gerekiyor. İnternette çok zararlı siteler var. Ve bunlar bir tık ötemizde. Çocuklarımızı teknolojinin zararlarından korumamız gerekiyor” dedi

 

ERGEN HERŞEYE İTİRAZ EDER

Gebze ve Körfez’de gerçekleşen seminerde kursiyerlere önemli tavsiyelerde bulunan Nurten Ceceli yaş gruplarına göre çocukların duygu ve hareketleri hakkında da bilgi verdi. Ceceli, ”İki yaşındaki çocuk ben der. İki buçuk yaşındaki çocuk her şey benim olsun der, 5 yaşındaki çocuk bolca hayal kurar, ergen ise her şeye itiraz eder” dedi. Nurten Ceceli konuşmasının devamında aile olmanın önemine dikkat çekti ve ”Çocuklarınızın yaptığı olumlu davranışları fark edin. Mesela çocuğunuzun yaptığı bir resmi evde görebileceği yere asarsanız çocuk fark edildiğini anlar. Eğer çocuklarınızın olumlu davranışlarını fark etmezseniz bu kez olumsuz davranış sergileyerek fark edilmek ister” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817