KO-MEK Gebze'ye Renk Kattı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) kursiyerlerinin başarısını ve verilen eğitimin kalitesini göstermek için düzenlediği "Karma Resim Sergisi'ni Gebze Center'da açtı. Gebze bölgesinde bulunan kursiyerlerin yıl içinde hazırlamış oldukları eserlerin yer aldığı sergi, Gebze Center AVM'ye gelen vatandaşları adeta büyüledi.

 

FARKLI TEKNİKLER BEĞENİ TOPLADI

On birinci yılını kutlayan KO-MEK, bu yıla özel farklı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kursiyerlerin eserlerinden oluşan "Karma Resim Sergisi"nde resim kursiyerlerinin kullandıkları farklı tekniklerle yaptıkları eserler ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Birbirinden güzel 70 eserin görücüye çıktığı sergide rapido, pastelkalem, kuru boya, yağlı boya, karakalem ve kabartma tekniklerinin kullanıldığı eserler yer aldı.

 

"RESİM SANATI EN CİDDİ REHABİLİTE."

Güzel sanatlar Resim-Heykel Bölümü'nden mezun olan, KO-MEK sergisinin kendi üniversite sergilerinden daha kaliteli olduğunu söyleyen Heykeltıraş Mehmet Türkmehmetoğulları, "KO-MEK çok güzel ve büyük işler çıkarıyor." dedi. Tüm Kocaeli halkının bu nimetlerden faydalanmasını isteyen Türkmehmetoğulları, " Resim sanatı en ciddi rehabilite. İnsanlar evlerinde psikolojik sorunlarla boğuşacağına, sanatla yorularak rehabilite olmalılar." diyerek sözlerini tamamladı.

 

BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ

Resim kursuna yeni başlayan Sevim Bozkurt ise, daha önce hiç yeteneği olmadığı halde, eserinin sergide paylaşılmasının heyecanıyla, "KO-MEK çok iyi bir eğitim kurumu. Öğreticilerimiz her şeyi en ince ayrıntısına kadar bizimle paylaşıyor." dedi. Üç yıldır Resim Kursu'na katılım sağlayan Hülya Arıkan, "Resim kursuna severek başladım fakat yeteneğim yoktu.  Daha işin başındayım. Resim yapıldıkça ilerleyen bir sanat dalı ve büyük bir hobi benim için. Dünya görüşüm, hayata bakışım değişti resimle. Daha ılımlı, daha pozitif bir insan oldum. KO-MEK bence Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı en güzel etkinlik. Bize bu imkânları sağladıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

 

SERGİ KOCAELİLİ SANATSEVERLERİN TAKDİRLERİNİ TOPLADI

KO-MEK kurulduğu günden bugüne el sanatlarından bilim teknolojilerine, çocuk gelişimi ve eğitiminden giyim üretim teknolojisine, sanat ve tasarımdan yabancı dillere kadar 250den fazla branşta, ücretsiz sanat ve meslek eğitimi veriyor. Verdiği eğitimlerle Modern Sanatlar ve Geleneksel sanatlarımızın tanıtılmasına ve geleceğe taşınmasına katkı sağlayan KO-MEK, düzenlediği sergilerle de Kocaelili sanatseverlerin takdirlerini toplamaya ve ilgisini çekmeye devam ediyor. 1 Mart'a kadar devam edecek olan Gebze Center'daki Resim Sergisi tüm sanatseverlerini bekliyor.

​ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817