banner2779
banner2752
banner2750

KO-MEK İLE DEĞİŞEN HAYATLAR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları her yıl binlerce vatandaşın hayatını değiştirmeye devam ediyor.

 

KENDİ İŞ YERİNİN HAYALİNİ KURUYOR

Kimi pastacılık kursuna devam ediyor, kimi iğne oyası, kimi de mefruşat kursuna gelerek hayatlarına farklılık katmaya çalışıyorlar. KO-MEK kurslarına devam eden binlerce kursiyer aldığı eğitimler sonucunda ya kendi işini kuruyor ya da aldığı sertifika ile iş sahibi olabiliyor. KO-MEK’te aldığı eğitimlerle şimdiden kendi işinin patronu olamaya hazırlanan Ayşe Şentürk, kursta öğrendiklerini evde yaparak müşterilerine gönderiyor. Tepeköy kurs merkezi pastacılık kursuna devam eden kursiyer, şimdiye kadar birçok özel talebi karşılayarak ilerde kurmak istediği kendi işinin de temellerini şimdiden atmış. Pasta yapmayı sevdiğini söyleyen Ayşe Şentürk, 3 yıldır KO-MEK kurslarına devam ettiğini ifade ederek, ‘’Önce bu işe amatörce başladım, sonrada yaptığım pastaları satarak ekonomime katkı sağlamaya başladım’’ dedi. Siparişlerini kendi el yapımı pastalarla karşıladığını ifade eden Şentürk, ‘’İnşallah sertifikamı alarak, kendi iş yerimi açacağım’’ temennisinde bulundu

 

AİLE ORTAMINDA DERS

Birçok ev hanımının kurslara katılarak eğitim aldığı KO-MEK’te aile ortamında dersler işleniyor. Pastacılık kursuna katılan Zeynep Kılıç eğitimlerden memnun olduğunu ifade ederek, ‘’Evde boş oturmaktan ise burada bir şeyler paylaşarak vakit geçiriyoruz’’ dedi. Kursa çocuğu ile katılan Zuhal Bulut ise ‘’Evde çocukla oturmaktan ise burada bir şeyler öğreniyoruz’’ dedi. ‘’Ekonomime katkıda bulunmak için burada öğrendiklerimi kendimize ait kafemizde uygulamaya çalışıyorum’’ diyen Zeynep Durak, ‘’Hocamız bize çok şey katıyor’’ ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751