banner2779
banner2752
banner2750

KO-MEK İle Hayata Yeni Başlangıç

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarının başarısı il sınırlarını aştı. İskenderun’da yaşayan Zekeriya Akgül, izlediği bir KO-MEK eğitim videosu sayesinde tüm hayatını değiştirerek Kocaeli’ne yerleşme kararı aldı. KO-MEK’te, her zaman öğrenmeyi çok istediği, gazaltı kaynakçılığı branşında eğitim almaya başlayan Akgül, KO-MEK ailesinin yardımlaşma ve dayanışma geleneği sayesinde iş bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

KO-MEK’İN EĞİTİM VİDEOSUNU İZLEDİ HAYATI DEĞİŞTİ

Zekeriya Akgül, İskenderun’da yemek sektöründe çalışıyordu. Ancak mesleğinde mutlu olmayan ve gazaltı kaynakçısı olmak isteyen Akgül, bu alanda kendi ilinde eğitim almak istedi. İskenderun’da Halk Eğitim Merkezi’ne başvuran Zekeriya Bey, merkezin bu alanda eğitim vermediğini öğrendi. İnternet üzerinden mesleği öğrenebileceği yerleri araştırmaya başlayan Akgül, bu esnada KO-MEK’in Gazaltı Kaynakçılığı ile ilgili bir eğitim videosuna rastladı. Bu andan itibaren ise Akgül’ün hayatı adeta tamamen değişti. KO-MEK’in www.komek.org adresi üzerinden online olarak başvurusunu yapan Akgül, ardından Kocaeli’ne geldi.

 

KO-MEK BANA SAHİP ÇIKTI

Akgül, Kocaeli’nde kalacak yeri olmadığı için çadır içinde yaşamaya başladı. Seka Kaynakçılık Atölyesi’ndeki usta öğreticileri ise Akgül’ün bu durumuna el uzatarak kendisine kalacak yer temin etti. Akgül, “Kocaeli’ne eğitim görmek için geldiğimde bu kadar büyük bir ailenin beni karşılayacağını bilmiyordum. Bana kalacak yer buldular. Gazaltı Kaynakçılık eğitimini en iyi şekilde alabilmem için benimle yakından ilgilendiler, sahip çıktılar. Bunun yanı sıra bana iş imkânı sundular. Allah tüm KO-MEK yöneticilerimden ve usta öğreticilerimden razı olsun” dedi.

SERTİFİKAMI ALACAĞIM

Bir yandan çalışan bir yandan da Seka Kaynakçılık Atölyesi’ndeki derslerine devam eden Zekeriya Gündüz’ün bir sonraki hedefi ise eğitim gördüğü branşın sertifikasını almak. Gündüz, kısa bir süre içinde eğitimini başarı ile tamamlayacağına olan inancını dile getirerek, “Gazaltı Kaynakçılığı branşını başarı ile tamamlayıp, sertifikamı alacağım. Bana inanan KO-MEK Ailesine de bu sertifikayı armağan edeceğim. İnsan isterse herşeyi yapabilir yeter ki fırsat verilsin. Bu fırsatı bizlere sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben de sunulan bu fırsat ile hayatımı en iyi şekilde yönlendireceğim” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751