banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KO-MEK Kursiyerlerinden Yardım Eli
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Kursiyerleri, İHH İnsani Yardım Vakfı ve İngiltere merkezli yardım kuruluşu Sightsavers’ın ortak çalışması “Afrika Katarakt Kampanyası”na katılarak bir kişiyi ameliyat ettirdi. KO-MEK kursiyerleri bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerini aralarında para toplayarak Tanzanyalı Lucy Clement isimli hastayı tedavi ettirdi. Kandıra KO-MEK Kurs Merkezi iğne oyası sınıfının düzenlediği yardım kampanyası kursiyerlerin tamamının katılımıyla gerçekleşti.

 

HİÇ DÜŞÜNMEDEN YARDIMA KATILDIK

KO-MEK İğne Oyası Kursiyeri Gamze Yaşı Yardıma hiç düşünmeden katıldıklarını belirterek, “Ben KO-MEK kurslarına iğne oyası öğrenmek için Kandıra’nın köyünden geliyorum. Buradaki ortam kendimizi huzurlu hissettiriyor. Hasta kardeşimizi tedavi ettirmek içim yardım konusunda bize kurstaki sınıf arkadaşımız öncülük etti. Biz de hiç düşünmeden bu yardım kampanyasına katıldık” dedi. Afrika’daki insanların sağlıklı bir yaşamı hak ettiğini vurgulayan KO-MEK Kursiyeri, “Afrika da hastalık salgın olayları, açlık olaylarını haberlerde gördüğümüzde çok etkileniyorduk. Bir kardeşimizin göz ameliyatı için yardım denilince zaten herkes maddi olarak yardımını yaptı. Bir insanın sağlığına kavuşmasına vesile olmak çok güzel bir şey” diye konuştu.

 

BİR İNSANA IŞIK OLMAK ÇOK GÜZEL

KO-MEK’ in emekli kursiyeri Hatice Kılın, “KO-MEK kurslarına yıllardır katılıyorum. Çalışırken de akşamları geliyordum. Burada olmaktan çok mutlu olduğum için her sene geliyorum. Bu sene sınıfça çok güzel bir olaya vesile olduk. Önceleri sadece basında gördüğümüz Afrika’ da ki katarakt hastalığını bir gün sınıfımızdaki bir arkadaşımız bizimde yardım edebileceğimizi söyledi.  Bizde severek katıldık. Bir insanı mutlu etmenin çok güzel bir his olduğunu söyleyen Hatice Hanım, “Bir insana ışık olmak çok güzel bir duygu.  Çok küçük bir yardım aslında ama biz buradan o kişinin mutluluğunu hissedebiliyoruz. İnşallah Dünyaya daha güzel bakacak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826