banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KO-MEK SERGİLERİNE DEVAM EDECEK

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kursu (KO-MEK), Gebze Center’da  “Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisi’’ açtı. Kat’ı ve Filografi sanatından oluşan birbirinden değerli eserler ziyaretçileri adeta büyüledi.

 

KURSİYERLERDEN MUHTEŞEM ESERLER

KO-MEK’in Kat’ı ve Filografi branşında eğitim alan kursiyerlerin hazırladıkları muhteşem eserler Gebze Center’da halkın beğenisine sunuldu. Sanatseverlerin yakın ilgi gösterdiği sergide 59 eser sergilendi. Kursiyerler Türk İslam Sanatları’nın KO-MEK’te en güzel şekilde yaşatıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

KURSLARA BENDE KATILMAK İSTERDİM

Gebze Center'da çalışan Nilüfer Dağcı, KO-MEK'in sergisini çok beğendiğini belirterek; "KO-MEK her sene burada sergi düzenleniyor. Bu seneki Türk İslam sanat eserlerinin bulunduğu sergiye yoğun bir ilgi var. Halkımız tarafından çok beğeniliyor. Eserleri bende çok beğendim. Bende çalışmıyor olsaydım, KO-MEK kurslarına katılarak böyle eserler yapmak isterdim" dedi.

 

ESERLERE ÇOK EMEK HARCANMIŞ

KO-MEK'in Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisi'ni ziyaret eden Feyza Özensen, "Sergide çok emek harcanmış eserler görüyorum. Eserler hem göze hitap ediyor hem de ruha hitap eden bir yanı var. Bende eczacıyım ama bu işlerle bende uğraşıyorum sarf edilen emeği ve eserleri çok beğendim" dedi. Eczacı Özensen, KO-MEK kurslarını ismen duyduğunu belirterek, "KO-MEK kurslarını ismen duydum ama neticelerini ilk defa bu sergide gördüm. O yüzden takdir ederek sergiyi geziyorum" diye konuştu.

 

KO-MEK SERGİLERİNE DEVAM EDECEK

KO-MEK, kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerden Kocaeli’nde bir çok sergi açılışı yapıyor. Bu yıl onuncu eğitim yılını kutlayacak olan KO-MEK, yıl içinde düzenleyeceği sergilerle Kocaeli’nin kültür sanat hayatını renklendirmeye devam edecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826