KO-MEK, “vefası” ile okul sıralarına dokundu

 

 

Kentin, yetişkin eğitimi konusundaki en önemli merkezlerinden biri olan KO-MEK, hayata geçirdiği anlamlı projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi olan KO-MEK Vefası Projesi de adına yakışır şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.

 

KO-MEK VEFASI ÇOCUKLARIN YANINDA

KO-MEK kursiyerlerinin omuzlarında yükselen proje, vefasını adeta tüm kente yayıyor. KO-MEK Vefası bu defa da çocuklar için harekete geçti. Çınarlı Kurs Merkezi’nin kursiyerleri, kurs merkezinin yanındaki Nete Hatun İlköğretim Okulu 1. sınıfının sıralarının üzerleri için örtü dikti. Sıralara minder dikmeyi ihmal etmeyen kursiyerler, öğretmen masası örtüsünü de yeniledi.

 

EKSİĞİ GÖRDÜLER, HAREKETE GEÇTİLER

KO-MEK Çınarlı Kurs Merkezi’nin kursiyerleri, kurs merkezinin yanında bulunan Nene Hatun İlköğretim Okulu’nun 1.sınıfını, gerçekleştirdikleri bir ziyaret sırasında gördü. Sıraların örtüsüz olduğunu gören kursiyerler, bu sıralara örtü dikmeye karar verdi. Bir araya gelerek kumaşları satın alan kursiyerler, sıra örtülerini dikmeye başladı. Sıra üzerleri için dikilen örtülere uygun olarak sıra minderleri de yapıldı.

 

ÇOCUKLARDAN KO-MEK’E TEŞEKKÜR

Yaptıkları örtü ve minderleri okula götüren KO-MEK Çınarlı Kurs Merkezi kursiyerleri bu anlamlı davranışlarıyla okul yönetimini mutlu etti. Kursiyerler, diktikleri örtü ve sıra minderlerini kendi elleriyle yerleştirdi. Çocuklar ise kendileri için dikilen yeni sıra örtüleri ve minderler için kursiyer teyzelerine teşekkür etti. Nene Hatun İlköğretim Okulu Müdürü Ekrem Ertuğral da, “KO-MEK Çınarlı Kurs Merkezi’nin kursiyerleri, 1. sınıfımızın fiziki ortamının düzenlenmesinde yardımcı oldular. Sıralara örtü diktiler, minderler yaptılar. Bu anlamlı yardımları için kendilerine ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KO-MEK Ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİR VEFA PROJESİ

 

KO-MEK Vefası Projesi, ihtiyaç sahibi kişi ya da kurumlara, KO-MEK kursiyerleri tarafından imkânlar dâhilinde dikilen ürünlerin gönderilmesi ve bunun yanı sıra yine ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki küçük onarımların yapılmasını içeriyor. KO-MEK kursiyerleri tarafından dikilen, gömlek, pantolon, elbise, perde, örtü ve nevresimler ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara gönderiliyor. Proje ile kursiyerler, yaşadıkları mahallelerine karşı vefasını göstererek, sosyal farkındalık projelerinin içinde yer alıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817