banner2779
banner2752
banner2750

KO-MEK’in en “özel” kursu Cemil Meriç’in özel çocuklarıyla buluştu

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim kurslarının “en özel kursu” olan “Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yaklaşım kursu” çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Serdar Kurs Merkezi Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireylere Yaklaşım kursiyerleri Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki öğrencilerle bir araya geldi. Cemil Meriç’in özel öğrencileriyle buluşan ve onlarla vakit geçiren kursiyerler, aldıkları eğitimi uygulama olanağı buldu.

 

UYGULAMALI EĞİTİM ALDILAR

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yaklaşım kursu kursiyerleri, Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygulamalı eğitim aldı. Kursiyerlere ilk olarak kurum yöneticileri tarafından gerekli bilgiler aktarıldı. Kursiyerler daha sonra Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel öğrencileriyle buluşarak vakit geçirdi. Kursiyerlere Özel Eğitime İhtiyacı olan bireylere yaklaşım kursunda özel bireylere nasıl yaklaşılması gerektiği konularında detaylı eğitim veriliyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden kursiyerler de böylece aldıkları eğitimi uygulama şansı yakaladı. Kursiyerler özel öğrencilerle ayrıca seramik, mutfak, sera, okuma-yazma, matematik, değerler eğitimi, el sanatları, müzik ve halk oyunu sınıflarında etkinlikler yaptı.

 

DUYARLI VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yaklaşım kursu Serdar KO-MEK Kurs Merkezi’nde kısa bir süre önce faaliyetlerine başladı. Kursa, Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden vatandaşların da talebi var. KO-MEK’in en özel kursunda kursiyerlere, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik bilinmesi gereken her türlü detay aktarılıyor. Bu kapsamda, ilk olarak özel eğitim nedir ve özel eğitime kimlerin ihtiyacı vardır konuları ele alınıyor. Bunun ardından sırasıyla, down sendromu, otizm, zihinsel ve bedensel öğrenme güçlüğü ile üstün zekalı bireylere yönelik eğitimler veriliyor.

 

EĞİTİMİN İKİNCİ AŞAMASI DA VAR

Eğitimin ikinci aşaması, özel eğitime ihtiyacı olan bireyin toplumla bütünleşmesini sağlamayı hedefliyor. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin günlük bakımı, bireye fiziksel güvenliliğinin sağlanması becerisini kazandırma konuları aktarılıyor. Bunun yanı sıra yine özel eğitime ihtiyacı olan bireyin beslenmesi ve ilgili ihtiyaçlarına uygun basit etkinlik malzemelerinin hazırlanması konuları öğretiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751