banner2752
banner2750
banner2776

KO-MEK’te Eğitim Sırası İtfaiye Aracı Operatörlerindeydi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), 367 farklı branşta verdiği birbirinden önemli eğitimlerle Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Büyükşehir bünyesinde bulunan birimlere eğitim desteği veren KO-MEK, bu kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’yla birlikte itfaiyeci aracı operatörlerine “İtfaiye araçları, pompalar ve hidrolik sistemler’’ ile ilgili eğitim verdi. Verdiği eğitimlerle personelin daha donanımlı ve eğitimli olmasını sağlayan KO-MEK, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

OPERATÖRLER EĞİTİM ALDI

Şimdiye kadar birçok branşta farklı kurum ve kuruluşlara eğitim desteği vererek daha donanımlı olmalarını destekleyen KO-MEK, şimdi de Gebze bölgesindeki itfaiyeci aracı operatörlerine eğitim verdi. Alanında uzman eğitimciler tarafından hem teorik hem de pratik itfaiyeci eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, daha donanımlı olacak.

 

TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiyecilere verilen eğitimlerle mevcut personelin belgelendirilip, ortak bir disiplinle eğitim almaları sağlanıyor. Verilen eğitimlerde itfaiye araçlarının sınıflandırılması, itfaiye araçlarında bulunan etiketleri okuma ve anlama, güç aktarma organları, su pompalarından normal ve yüksek basınçta su verme, pompalardan köpük verme ve temizleme, köpük sistemi, emiş sistemi, pompa çalıştırılırken dikkat edilecek hususlar, telsiz çevirilimi ve arvento sistemi, hidrolik pompa çeşitleri, kimyasal biyolojik radyolojik nükleer eğitim, su temini ve tabyalamanın yanı sıra uygulamalı eğitimlerde ise, ilk müdahale araçları ve merdivenli araçlar ile yapılan tatbikatlar yer aldı.

YANGINDA İLK MÜDAHALE EĞİTİMLERİ

Alanında uzman eğitmenler tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim alanında verilen eğitimlerde; Yanma ve yangın (önleme ve söndürme), Arama ve kurtarma, Yüksekten ve alçaktan kurtarma, Trafik kazalarından kurtarma gibi hayat kurtaran konularda eğitimler de veriliyor.

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ VE EMNİYET

Yangın ve kurtarma alanlarında uygulamalı olarak detaylı bilgilerin aktarıldığı eğitimde iş sağlığı ve güvenliği konusunun önemi üzerinde duruldu. Tırmanma ve hayat kurtarma konularının birebir uygulamalı olarak gösterildiği eğitimde personele “önce can güvenliği ve emniyet” vurgusu yapıldı.

ONLİNE BAŞVURU İÇİN

Kurulduğu günden beri bir halk üniversitesi olmayı başaran meslek ve sanat alanında şimdiye kadar 367 farklı branşta 784 bin 422 kişiye eğitim veren KO-MEK’e başvuruda bulunmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680