KO-MEK’TE YENİ DÖNEMİN KONSEPTİ HAZIR

 

Geride bıraktığı 12 senede 419 bin 292 kursiyere eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) geçtiğimiz dönem 215 farklı branşta 48 bin 285 kursiyere eğitim vererek bir ilki başarmış oldu. Şimdiye kadar 315 farklı branşta eğitim veren KO-MEK binlerce vatandaşa hem iş imkânı sağladı, hem de bilgi birikimlerini geliştirmiş oldu. Bir sanayi kenti olan ilimizde açtığı meslek eğitim kursları ile kalifiye eleman yetiştirerek birçok kişiyi iş sahibi yapan KO-MEK, istihdama yönelik KOSGEB ve İŞKUR gibi farklı işbirlikçiler ile yaptığı çalışmalarla birçok kursiyerinde kendi iş yerini açmasına vesile oldu.

 

KO-MEK İLE FARKLI KÜLTÜRLER BULUŞTU

Kocaeli’nde yaşayan farklı kültürleri bir araya getiren KO-MEK, bu kültür çeşitliliğini yılsonu ilçe ve genel sergilerine de yansıtarak birlik beraberliğin daha da pekişmesine vesile oluyor. Geçtiğimiz dönem “Gelenekseli Sergile” konseptiyle sergilerini açan KO-MEK, birçok farklı kültürü bir araya getirerek hem tanıtımını yaptı hem de kültürel zenginliğimizi ortaya koymuş oldu. Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda yeni konseptini belirleyen KO-MEK, bu dönemde de birbirinden farklı sürprizlerle şaşırtmaya devam edecek.

 

KO-MEK’İN YAKALADIĞI KALİTEYİ KORUMASI YETMEZ

Geçtiğimiz dönem “Gelenekseli Sergile” konseptiyle yılsonu sergilerine hazırlanan KO-MEK, yeni dönem öncesinde de bir araya gelerek konseptini belirledi. Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya KO-MEK Yetkilileri, Kurs Merkezleri Yöneticileri ve Branş Zümre Başkanları katıldı. Yeni döneme yönelik fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda geride bırakılan dönemin istişaresi yapılırken yeni dönemin planlaması da konuşuldu. Konuşmalarda geçen dönem değerlendirmesi ile yeni dönemin de eksiksiz ve kaliteli eğitim vererek yola devam edilmesi vurgulandı. Bir kurumun yakaladığı kaliteyi koruması yetmediği yılların, teknolojinin, sanayinin ve dahası bütün dünyanın ilerlediği bir çağda sadece var olanı korumak geriye gittiği belirtildi ve daha iyiyi yakalamak için hep çalışmak, üretmek ve yeni projeler ortaya koymak zorunda olunduğu ifade edildi. KO-MEK çalışanları olarak işi iyi yapmanın yanı sıra, küçük büyük demeden yeni projeler ve fikirler ortaya koyarak verilen eğitimleri daha güncel ve Kocaeli halkının talepleri doğrultusunda şekillendirilmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

 

YENİ DÖNEM İÇİN KAYDINIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN!

Kocaeli genelinde 43 kurs merkezinde eğitime başlayan KO-MEK yeni dönemde hazırladığı konseptlerle hem ilçe sergilerinde hem de Genel Sergide birbirinden güzel sürprizlerle vatandaşların karşısına çıkmak için çalışmalarına başladı. Yeni dönemde yine kültürel görsellere yönelik yapılacak çalışmalarda şimdiden birbirinden güzel görseller hazırlanmaya başlandı bile. Yeni eğitim öğretim sezonu ile alakalı vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamaya çalışan KO-MEK, gelen talepler doğrultusunda yeni branşlar açmaya devam edecek. Mevcut branşlar ile alakalı eğitim hizmetlerinin devam ettiği kurs merkezleri ise kayıt yaptırmak isteyen herkes için sezon boyunca da kayıt almaya devam edecek. Kurs merkezlerine gidemeyen vatandaşlar www.komek.org adresinden kayıt yaptırabilir, KO-MEK ile ilgili faaliyetleri www.kocaeli.bel.tr ve www.komek.org internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817