banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KO-MEK’TEN AİLELERE EN GÜZEL HEDİYE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) Aile Okulu Projesi’nde 4. dönem eğitimlerine başlandı.

 

EVLİ ÇİFTLER KO-MEK’TE

12 yıldır verdiği eğitimler ve sosyal projeleriyle Kocaeli’de önemli hizmetlere imza atan KO-MEK, Kasım 2014’ten bu yana gerçekleştirmiş olduğu Aile Okulu Projesi’nde bu kez bir ilk gerçekleştirerek eşli eğitimlere başladı. Toplam 5 Hafta sürecek olan ve farklı kurs merkezlerinden kursiyerlerin katıldığı Aile Okulu, ilahiyatçı-yazar ve eğitimci Nurten Ceceli Alkan’ın ‘’Aziz Eşler Huzurlu Evler’’ konulu dersleriyle başladı. Fuar içi Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda bayan kursiyerlerin, Kocaeli Valiliği Uluslararası Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda ise evli çiftlerin katıldığı programlar yoğun ilgiyle karşılandı.

 

BEN FARKLIYIM SEN FARKLISIN

Gündüz oturumunda 210 bayan kursiyerin katılım sağladığı eğitimlerde ailenin temel sorunlarının başında, çiftlerin kendilerinden tamamen farklı bir bireyle evlenmiş olduklarının farkında olmamalarının geldiğini ifade eden ilahiyatçı-yazar Alkan, farklı biriyle aynı hedefler doğrultusunda birlikte yürümenin satranç oyunu gibi olduğunu söyledi. Birlikte bir şeyler üretmek için çaba sarf etmek gerektiğini, bunun için de ideallerin, hedeflerin ve ilkelerin olmasını gerektiğini ifade eden Alkan, ‘’İlkesi olmayan insanların bu günkü dizi mantığıyla kurduğu evlilikler çok çabuk çatırdıyor. Hayat dizilerdeki gibi değil. Zaten dizilerde bir evlilik örneği söz konusu değil. Evlilik dışı ilişkiler, iki kişiyi idare etme anlayışı üzerinden işlenen konular insanlarda kaygılar oluşturuyor. İnsanlar birbirlerine şüphe ile bakmaya başlayarak kardeşinin bile gerçek kardeşi olup olmadığı konusunda tereddütler yaşıyor’’ şeklinde konuştu. Allah’ın Kur’an’daki Asr Suresi’nde insanların hüsrana uğraması hakkındaki ayete değinerek, hüsranın ‘keşke yapmasaydım ya da keşke şöyle yapsaydım’ gibi pişmanlık ifadeleri ile anlatılabileceğini söyleyerek evlilikte de keşke diyeceğiniz şeyler yapılmaması gerektiğini ifade etti. Nebe Suresi’nin son ayetindeki kafirlerin, ‘’Keşke toprak olsaydım’’ ifadesine değinen Alkan, ‘’Hüsrana uğramamak için yaşadığımız çağın argümanlarının farkında olmalı ve ona göre tedbirler almalıyız’’ şeklinde konuştu.  

 

BİLİNÇALTI MESAJLARA DİKKAT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, yönetim merkezi ile kurs merkezlerinden personellerin de eşleriyla katıldığı ve 80 çiftin hazır bulunduğu seminerde ise Alkan, aile içi iletişimde sevgi dilinin önemine dikkat çekerek, ‘’Kadınlar, kocaları eve geldiklerinde onları kahramanım diyerek karşılasınlar. Bu onların çok hoşuna gidecektir. Erkekler de hanımlarına kendilerine değer verdiklerini hissettirsinler’’ dedi. Çocukların eğitimleri ile alakalı konulara da değinen Alkan, çocukların 3-4 yaşlarına kadar filmlerdeki 24 kareyi ayrı ayrı fotoğrafladığını, bu sebepten dolayı beyinlerindeki görsel hafıza merkezlerinin aşırı reaksiyon gösterdiğini anlatarak, bunun sonucunda çocukların beyinlerinin diğer kısımlarını kullanmada zorluklar çektiklerini söyledi. Çocukların hafızaya aldıkları fotoğrafları hiçbir zaman unutmadıklarını ifade eden Alkan; TV, internet, cep telefonları gibi teknolojik cihazlar aracılığı ile çizgi filmler ve bilgisayar oyunlarının bilinçaltı saldırılarının, çocukların insani melekelerini yitirmelerine neden olduğunu söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826