KO-MEK’TEN İŞİNİ KURMAK İSTEYENE DESTEK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB), Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) ve Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde, çalışma hayatında yer almak isteyen kadınların niteliklerini artırmak ve istihdama yönelik eğitimler vermek amacıyla başlatılan iş birliği başarıya ulaştı.12 ilçede 43 KO-MEK kurs merkezinde alınan başvurular sonucunda 1.335 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine başvurdu. 19 Mart’ta KO-MEK Mevlana Kurs Merkezi ve Yenikent Kurs merkezinde başlayan eğitimler sonucunda kurslarını başarıyla tamamlayan 50 kursiyerler sertifikalarını aldı.

 

KÖKTÜRK; KADIN VE ERKEK HER ALANDA OLMALI

KO-MEK Mevlana Kurs Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı ve KO-MEK eğitim sorumlusu Nesrin Yücel Birinci’nın yanı sıra kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, kadın ve erkeğin elmanın ikiye bölünmüş bir parçası olduğunu ifade ederek, ‘’Kadın ve erkek hem içerde hem dışarda her alanda olmalıdır’’ dedi. Uygulamalı eğitimlerin önemli olduğunu ifade eden Köktürk, ‘’Hayat uygulamayla beraberdir, gerçekler okuduğumuzdan çok farklıdır’’ dedi. Daha sonra konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir ise konuşmasında KO-MEK olarak kendi işini kurmak isteyenlere her zaman destek olduklarını ifade ederek, ‘’Bu anlamda eğitimlerimiz Kocaeli genelinde devam etmektedir, sertifikasını alan herkes İnşallah kısa sürede kendi işini kurarak istihdama da katkı sağlamış olur’’ dedi. KO-MEK eğitim sorumlusu Nesrin Yücel Birinci ise, ‘’Biz kursiyerlerimize Türkiye genelinde geçerli olan KOSGEB onaylı bir belgeyi kazandırdık, biz her türlü proje ile hizmete hazırız’’ dedi. Son olarak konuşan Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı ise ‘’Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak biz sizin iş hayatına katılarak başarılı olmanızı istiyoruz bu konuda biz har zaman yanınızdayız’’ dedi. Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitirip sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

2 MAYIS’TA KURSLAR YENİDEN BAŞLIYOR

Kocaeli’nde çalışma hayatında yer almak isteyen kadınların niteliklerini artırmak, istihdama yönelik eğitimler vererek, belge almalarını sağlamaya devam eden KO-MEK’te eğitimler devam ediyor. 2 Mayıs itibari ile Çayırova, Karamürsel ve Köseköy’de başlayacak olan kurslar sonunda 75 kişi daha sertifika alarak iş kurma süreçlerinde hibe kredi verilmesine yönelik KOSGEB’e başvurmaya hak kazanmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817