banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KO-MEK’ten Kocaeli Kitap Fuarı’nda ‘’Ben Okudum Sen de Oku’’ projesi

 

 

Hediyeleşmek, beğendiğini paylaşmak, bilinenin bilinmesini öğrenilenin öğrenilmesini istemek yaşadığımız bu toprakların kültüründe vardır. Halk Üniversitesi KO-MEK'te bu fikirle yola çıkan kursiyerlerin ve personelin öncülüğünde, 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na özel "Ben okudum sen de oku!" diyen herkesin katılımıyla "Büyük kitap değişim" projesi düzenliyor. 9. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan herkes, KO-MEK standında en beğendikleri 3 kitabı rastgele belirlenen bir başka okurun 3 kitabı ile değiştirebilecek. 

 

AMAÇ FARKLI DÜNYALARIN KEŞFİ

Böylece kitapseverlerin kendi okudukları ve beğendikleri kitapları, başka bir okurun kitapları ile değişerek; farklı kitapların okunması, kitap okuma bilincinin geliştirilmesi, sosyal birlikteliğin sağlanması ve farklı dünyaların keşfedilmesi amaçlanıyor. Kitap Fuarı süresince kursiyer şartı aranmaksızın tüm Kocaeli halkının katılabileceği proje hakkında KO-MEK kurs merkezlerinden ve www.komek.org sayfasından detaylı bilgi alınabilir.

 

ÖNEMLİ HUSUSLAR

Kitaplar; 7-12 yaş, 12-18 yaş ve 18 yaş üstü şeklinde gruplandırılmaktadır. Değişime konu olan kitaplar; okunan ve okuyucu tarafından "en beğenilen" 3 kitap olmalıdır ve getirilen 3 kitap yukarıda belirtilen kategorilerden yalnız birine ait olmalıdır. Deforme, yırtılma, karalanma olmamış kitaplar değişime getirilmelidir. Dergi, test-sınav kitapları, ders kitapları, ansiklopediler, yabancı dilde yazılı veya şiddet, terörizm içerikli kitaplar değişime getirilmemelidir. Değişime getirilecek kitapların, milli ve manevi hassasiyetlerimiz çerçevesi dışında olmaması gereklidir. 7 yaşından büyük herkes, KO-MEK kursiyeri olma şartı aranmaksızın projeye katılabilir. Değişilen kitapların içeriği, seçimi gibi konuların tüm sorumluluğu katılımcılara aittir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826