KOBİLERE 1 MİLYON LİRA DESTEK VERİLECEK

KOSGEB imalat sanayiinde KOBİ’lerin desteklenmesi için “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması” konulu proje çağrısına çıkmıştır. Proje çağrısının hedef kitlesi, NACE REV2. Sınıflamasına göre; imalat sektöründeki KOBİ’lerdir. KOBI’lerin katma değerli ve ileri teknolojili ürün üretilebilmesi, ,digitalleşmesi ,4.sanayi devrimine hazırlanması, ihracat odaklı üretim yapısına geçişlerinin kolaylaştırılması için mühendislik ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

TOPLANTI 10 EKİM’DE

Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebileceği belirtilmektedir. Bu kapsamda Körfez Ticaret Odası Meclis Salonu’nda  10 Ekim Salı Günü saat 14:00’te bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

MORALI KOBİ- GEL DESTEK PROGRAMI’NIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI.

Türkiye’de işletmelerin yüzde 99.83’ünün KOBİ olduğunu ifade eden Moralı “Toplam istihdamın % 72.7’si, toplam katma değerin yüzde 50,6’sı, toplam satışların % 62’si, toplam yatırımların % 58,3’ü, toplam ihracatın % 55,1’i KOBİ’ler tarafından gerçekleştiriliyor” dedi. 82 ilde 92 müdürlükle faaliyet gösteren KOSGEB’in 2016 yılında 40 bin 373 işletmeye 508 milyon TL destek sağladığını ifade ederek, KOBİ- GEL Destek Programı’nın da önemine vurgu yaptı.

MORALI: AMAÇ KOBİ’LERİN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ ETKİNLİKLERİNİN ARTTIRILMASIDIR

KOBİ-GEL destek programıyla ilgili açıklama yapan Moralı: “Ülkenin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda KOBİ-GEL Destek programı son derece önemlidir’’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817