banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KOBİTEM’den KO-MEK’e yangın eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), KO-MEK kursiyerleri için yangın eğitimi başlattı. Eğitim kapsamında kursiyerlere yangının tanımı, yangın sınıfları ve müdahale yöntemleri gibi birçok konuda eğitim veriliyor.

 

İLK EĞİTİM KARŞIYAKA’DA VERİLDİ

Yangın eğitimlerinin ilki Karşıyaka KO-MEK kurs merkezinde gerçekleştirildi. KOBİTEM personeli tarafından verilen eğitimlerde, yangın, yangın sınıfları ve söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Yangın sınıfları içerisinde yer alan katı, sıvı ve gaz yanıcıları için uygulanan farklı söndürme yöntemleri gösterildi.

 

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Eğitimde söndürmede yapılan yanlışların hangi büyüklükte felakete yol açacağı hakkında bilgiler de sunuldu. Kursiyerler yangın söndürmede yapılan yanlışlıkları slaytlar eşliğinde izledi.

 

KOBİTEM’LE BİLGİLENİYORUZ

Yangın eğitim seminerini dikkatle dinleyen kursiyerlerden Gülhan Güner verilen yangın eğitimlerinin faydalarına değinerek, “KOBİTEM bizlere genelde bilmediğimiz ya da bilip önemsemediğimiz konular hakkında bilgi aktarıyor. Her sene bizler için verilen bu seminerlerde yeni yeni bilgiler öğreniyoruz. Örneğin, ocakta tutuşan bir yağa müdahale için ilk akla gelen su dökmektir. Fakat bunun son derece yanlış olduğunu ve ölüme sebebiyet vereceğini burada örenmiş olduk. Bunun gibi birçok bilgiye ulaşmamızı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve KOBİTEM’e çok teşekkür ederim’’ dedi.

 

TÜM KO-MEK KURSLARINA EĞİTİM

KOBİTEM, verdiği eğitim seminerinin yanı sıra kursiyerlere bilgilendirme broşürleri ve magnetler dağıttı. KOBİTEM yangın eğitim seminerlerini Kocaeli’nde bulunan 41 kurs merkezinde gerçekleştirmeye devam edecek. KO-MEK kursiyerleri yangın ve müdahale yöntemleri hakkında birçok bilgiye KOBİTEM’le ulaşmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826