banner2779
banner2752
banner2750

Kocaeli AFGD İzmir’de  İz Bıraktı

Deprem günü hızla hazırlanan ve acil insani yardımları da yanlarına alan ekip, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçla hızla bölgeye gitti. Enkaz altından insanların kurtarılması, deprem sonrasında barınma ve bakım hizmetleri, psikolojik destek yardımı çalışmalarını başarıyla yapan ekip, daha sonra yorgun, üzgün ama görevlerini yapmanın huzuruyla geri döndüler.

Çalışmalar ve destekler hakkında bilgi veren ekip, “30 Ekim 2020 tarihinde  yaşanan İzmit Seferihisar 6.6 şiddetindeki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan ekibimiz  insanı yardım ihtiyaçlarını tayin etmişlerdi. Takip eden hafta tüm gönüllüleriyle harekete geçip Kocaeli halkının desteği ile insanı yardım malzemeleri toplanmıştır. 8 Ekim tarihinde 30 gönüllüsü ile tekrar İzmir’e yol alan ekibimiz pazar sabahı insanı yardım malzemelerini Bayraklı Sosyal yardım merkezine teslim etmiştir. Gün boyunca vatandaşlara ihtiyaçlar konusunda yardım edilmiştir.  Ayni zamanda önceden planlanan psikososyal destek kapsamında beraberimizde gelen psikolog ve eğitimci gönüllülerimiz ile kamplardaki çocuklarımızı ziyaret edip oyunlar oynanmış boyama kitapları ve hikaye kitapları ile destek verilmiştir. AFGD Kocaeli’nin İzmir insani ve psikososyal yardım ziyaretinde araç ile katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, tüm destek veren bağışçılarımıza sonsuz teşekkürü borç biliriz. Tekrar yaşanmaması umuduyla, AFGD Kocaeli olarak her zaman tüm afetlerde desteğe hazırız” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751