banner2779
banner2752
banner2750

Kocaeli, Bakanla sağlıklı yürüdü
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Belediyesi ve kamu sağlık çalışanlarıyla ortaklaşa organize ettiği "Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Yürüyor" etkinliği ve bisiklet dağıtım törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı

 

SAĞLIKLI BESLENME VE HAREKET YILI

İzmit Sekapark'ta yapılan 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü'ne Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Ercan Topaca, Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Sibel Gönül, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014'ü “sağlıklı beslenme ve hareket yılı” ilan ettiklerini söyledi.

 

Sekapark'ta düzenlenen "Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Yürüyor" etkinliği ve İzmit Belediyesi'nin bisiklet dağıtım törenine katılan Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "vatandaşların önünde sağlık hizmeti alma noktasında hiçbir engel bırakmayacaksınız" sözlerini anımsatarak, her sağlık kuruluşundan hizmet alabilmenin yollarını açan, ilaca, hekime, doktora, hemşireye, ebeye ulaşmaktaki bütün engelleri ortadan kaldıran anlayışla bugünlere geldiklerini anlattı.

 

Hekime ulaşamayanlara evde bakım hizmeti verme noktasına geldiklerine dikkat çeken Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerinin sunumunda bundan 10-11 yıl önce rüyamızda görsek inanamayacaklarımızı bu ülkeye, millete yaşatır olduk. Hizmetlerin en iyisine layık millete mensubuz. Rabbim bu milletin yarınlarını bugünden daha güzel eylesin" diye konuştu.

 

BİSİKLET VE HAREKET KAMPANYASI

"2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareket yılı ilan ettik" diyen Müezzinoğlu, "Hemen hemen her pazar bu alanlarda, gerek bürokratlarımız, gerek eğitim camiamız, gerek vatandaşlarımız, gerek sivil toplum örgütlerimiz, gerekse yerel yönetimlerimizin öncülüğünde sağlıklı beslenme ve yaşam için hareket ediyoruz. Can boğazdan gelir, ama ikinci ayağını da söylememiz lazım, 'can boğazdan da çıkar'. Dolayısıyla canın boğazdan çıkacağını da hesaplayarak, boğazımızdan geçen her nefese yani temiz havayı ve aldığımız nefesi kirletmemeye dikkat etmeliyiz."

 

"Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşamamız için önemli" ifadesini kullandı. Müezzinoğlu, sigarayla mücadeleye devam edeceklerini belirterek, çocuklara kötü örnek olunmaması gerektiğini aktardı.

 

"Nesillerimizin önünde güzel örnek olmanın dışında yanlış yapmaya, kötü örnek olmaya hakkımız yok" diyen Müezzinoğlu, "En sağlıklı içecek su, süt ve ayrandır. Ondan sonrasını olabildiğince kıyıya itin. Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşamamız için önemli. İnşallah ülkemizde bu yıl yine obeziteyle mücadeleyi başlatıyoruz. Bunun en önemli adımlarından bir tanesi de beslenmeyle hareket" dedi.

 

Müezzinoğlu, uygun coğrafi bölgelerde bisiklet ve hareket kampanyası başlatacaklarını kaydederek, gençler ve çocuklara sağlıklı yaşam felsefesini yerleştirmeleri gerektiğini söyledi.

 

VALİ "SAĞLIK KALİTEMİZ ARTIYOR"

Vali Topaca da Kocaeli'de sağlık alanında önemli adımlar atıldığını kaydetti. Kocaeli Devlet Hastanesi'nin temellerini yakın zamanda atacaklarını belirten Vali Topaca, Gebze, Dilovası ve Kandıra'da hastanelerini de hizmete açacaklarını kaydetti. Vali Topaca "Sağlık kalitesi artan illerin başında geliyoruz" bilgisini verdi.

 

BAŞKAN DOĞAN "BİZ GÜZELBİR EKİBİZ”

Çocuk hakları okulunu Türkiye'ye ilk kazandıran belediye olduklarını söyleyen Başkan Nevzat Doğan ise "Mahallelere portatif havuzları, çorba çeşmesini, emekli evlerini ilk tanıştıran ve bunun gibi birçok ilke imza atan bir belediyeyiz. Biz halkımızdan güç alıyoruz. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle çok güzel bir ekibiz. Milletin kuruşunu, zamanını ziyan etmeden halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla gece gündüz çalışıyoruz" dedi. Başkan Doğan "Cephanelikte yapılacak bin 200 yatak kapasiteli sağlık kampüsünden dolayı hükümetimize de teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

 

BAKANDAN BİSİKLET TURU

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, beraberindeki protokol ve vatandaşlarla birlikte egzersiz hareketleri yaptı. Ardından İzmit Belediyesi'nin gelenek haline getirdiği çocuklara bisiklet dağıtım törenine katıldı. Sekapark'taki programda Bakan Müezzinoğlu ve milletvekilleri bisiklet turu da attı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751