banner2779
banner2752
banner2750

“KOCAELİ BALKAN GENÇLİK KAMPI 2″ PROJESİ BAŞLADI
 Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Kocaeli Balkan Gençlik Kampı 2″ projesi dün akşam öğrencilerin İzmit’e gelmesiyle başladı. Proje kapsamında Bulgaristan’ın farklı bölgelerinden gelen, lise düzeyindeki 77 öğrenci bulunuyor. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Kocaeli’de bulunan, Türk kökenli öğrenciler 13 günlük kamp programına dahil olacaklar.

İlk akşam Sekapark Otelde öğrencilerin kayıtları yapıldı ve akşam yemeğinin ardından konaklayacakları yurtlara gittiler. Öğrenciler proje süresince Kocaeli Üniversitesi’nde bulunan yurtlarda kalacaklar.

Pazar günü tanışma ve “Drama Eğitimi” ile başlayan program öğleden sonra da Sekapark gezisi ile devam etti. İkinci günden itibaren İzmit Fuar içerisinde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Sivil Toplum Merkezi’nde devam edecek olan programın sınıf dersleri burada verilecek.

Öğrenciler Türkçe, Başarı ve Şahsiyet Eğitimi gibi derslerin yanı sıra, meslek seçimi ve kariyer planlama gibi seminerler, İstanbul ve Bursa Kültür Gezileri, İzmit gezisi, Kocaeli Üniversitesi’nde üniversite tanıtımı, Bilim Merkezi programı, Piknik gibi aktivitelere de dahil olacak. Program sonunda gala yemeğinin ardından 14 Ağustosta Bulgaristan’a dönüş yapacaklar.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751