Kocaeli Balkan Göçmenleri Derneği Kuruldu

Kocaeli’de yaşayan Balkan Göçmenlerinin yoğun talepleri üzerine Körfez ilçe Kuzey Mahallesi Esentepe Cad. N:36 kurulan derneğin yönetim kurulu belirlendi. Kurucu Başkan İlhan Topaloğlu, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz, Yönetim Kurulu Sekreteri Beyhan Tuna, Teşkilatlanma ve Dış İlişkiler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Servet Çakıcı, Sosyal ve Kültürel İşler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Hukuk işleri ve Basın Yayın Sorumlusu Başkan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Gençlik ve Spor ve Eğitim Sorumlusu Başkan Yardımcısı Osman Çakır.

 

AMAÇ; BALKANLARI BİR ARAYA GETİRMEK

Kurucu Başkan İlhan Topaloğlu yaptığı açıklamada; “Derneğimizin amacı coğrafi bir bölge olan Balkan Yarımadasından Ana Yurda göç etmiş, halen Balkan Yarımadasında yaşamakta olan ve bundan sonra da göç edecek olan soydaşlarımızı bir araya getirerek onları ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına ilgili kurumlarla irtibat kurarak çözüm bulmak, sözü edilen bölgede yüzyıllar boyunca egemen olmuş Atalarımızın, Kültür mirasını, örf ve adetlerini yaşamaktır.

 

HEDEF; FEDERASYON

Gerçekleştireceği faaliyetlerle üyelerinin dışında yerel ve ulusal düzeyde toplumunun ihtiyaç ve sorunlarını yönelik çözümler üretmek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamak amaçlıdır. Kocaeli genelinde bütün Balkan Göçmenlerini derneğimize üye olmalarını ve yapılacak etkinliklerine katılmalarını bekliyoruz. Bazı dernek başkanları gibi küçük olsun benim olsun değil de büyük olsun Göçmenlerin olsun diye kuruldu bu dernek. Hedefimiz Kocaeli’ de Rumeli Trakya Balkan Federasyonu kurmak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817