banner2779
banner2752
banner2750

Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Çalışmıyor mu?
(Hakan Turcan) - Konuyla ilgili olarak Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'na Facebook sayfasından şu soruları yöneltti.

1) BU KOMİSYON HALA MEVCUT MUDUR?
2) KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR BU KOMİSYON?
3) YOKSA SADECE ADI MI VAR?
4) BUGÜNE KADAR BU KOMİSYON KOCAELİ'DE HAYVANLARIN YAŞAM HAKLARINI KORUMAK ADINA HANGİ ÇALIŞMALARDA BULUNMUŞTUR?
5) KARTEPE SAHİPSİZ HAYVAN GEÇİCİ BAKIMEVİ'NDE HER GÜN HAYVANLARIN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMEZLER Mİ ?
6) GEBZE KISIRLAŞTIRMA VE AŞILAMA İSTASYONUNDA NELER OLUYOR BİLMEZLER Mİ?
7) SOKAĞINDA, BAHÇESİNDE YA DA KARSILAŞTIĞI YERLERDE SU VE YEMEK VERDİĞİ İÇİN PSİKOLOJİK BASKI ALTINDA TUTULAN ÜÇ BEŞ HAYVAN HAKLARI SAVUNUCUSUNUN YAŞADIKLARI BU KOMİSYONU İLGİLENDİRMİYOR MU?
8) HENÜZ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ TARAFINDAN KABUL EDİLMEMİŞ OLAN YASAYA DAYANARAK TÜM HAYVANLARIN DOĞAL YAŞAM ALANI ADI ALTINDA AÇILMASI PLANLANAN "ÖLÜM KAMP"ININ HAZIRLIKLARININ YAPILDIĞININ FARKINDA DEĞİLLER Mİ?
9) DAHA NE KADAR TÜM BU YASAYA AYKIRILIKLARA GÖZ YUMACAKLAR, UZAKTAN SESSİZCE İZLEYECEKLER MERAK EDİYORUZ.
KOCAELİ BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUNU GÖREVE DAVET EDİYORUZ.
BU OLUMSUZLUKLAR, YASAYA AYKIRILIKLAR DEVAM EDERSE ZATEN HAYVAN KALMAYACAK, O ZAMAN NE BİZE, NE DE BARO HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUNA GEREK KALMAYACAK!

Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu'nun faaliyetleriyle ilgili internette yaptığımız araştırmalarda hiç bir sonuca ulaşamadık. Komisyon ile ilgili ulaşabildiğimiz tek haber, HAYTAP sitesinde komisyonun kurulduğu tarihte yayınlanmış,  Komisyon Başkanı Av.Mücella Elgin tarafından kaleme alınan yazı. Yazıyı aynen paylaşıyoruz.


"Sevgili Arkadaşlar,

Yıllarca süren çabalarım netice verdi ve KOCAELİ BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONUMUZ kuruldu. Dün (2/2/2008 günü) ilk toplantımızı yaptık. Komisyonumuz 7 değerli üyeden oluştu. Arkadaşlarım oy birliği ile beni Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı seçtiler. Sevgili meslektaşım Av.Serap Yerlikaya başkan yardımcısı seçildi. Hayvan Hakları Komisyonunun kurulması için senelerce mücadele verdim.

Bu konuda yeni Baro başkanımız değerli arkadaşım Av.Cumhur ARIKAN'a çok teşekkür ediyorum. Kendisi bu komisyonun kurulmasını en az benim kadar istedi. Hiç unutmam İstanbul'a duruşmaya gittiğinde İstanbul Barosunun yayınladığı HAYVAN HAKLARINA HUKUKİ YAKLAŞIM adlı kitabı alarak aynı gün ofisime getirip bana hediye etmiştir. Toplantıda çok güzel kararlar aldık. Toplantımız sırasında tesadüfen gelen Av.Nuri Altun adındaki genç arkadaşımız Kocaeli'ndeki sokaktaki dostlarımızın yaşadığı zorluklar ve RM Merkezindeki üzücü olayları anlattığım sırada  çok etkilenmiş olacak ki "lütfen benide komisyona üye kabul edin, bende çalışmak istiyorum" dedi ve üye oldu. Ben eminim ki ileriki günlerde üye sayımız hızla artacak. İlk aldığımız kararlar içinde Kocaeli Köseköy RM Merkezinin Baro Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret var. İnşallah herşey çok iyi olacak, sonsuz selam ve sevgilerimi sunuyorum.3/2/2008"

Av.Mücella Elgin
Haytap Kocaeli Temsilcisi
Kocaeli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751