Kocaeli Bilim Merkezi Konya’da Tanıtıldı

Konya Bilim Merkezi ev sahipliğinde Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Bilim Merkezleri Platformu 2. Toplantısına Kocaeli Bilim Merkezi de katıldı. İki gün süren Türkiye Bilim Merkezleri Platformu toplantılarında Türkiye’de yeni yeni gelişen bilim merkezleri hakkında çalıştaylar düzenlendi. Türkiye Bilim Merkezleri Platformu, bir sonraki toplantının Kocaeli’nde gerçekleştirilmesine karar verdi.

20 BİLİM MERKEZİ KATILDI

12-13 Kasım tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Bilim Merkezleri Platformu 2. Toplantısına 20 Bilim Merkezi temsilcileri katıldı. İki gün süren toplantılarda üç çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaylarda; bilim merkezlerine karşı toplumun algısı, ortak dil geliştirilmesi, insan kaynağının temini ve sürekliliğin sağlanması için gereken şartlar ile bilim merkezlerinde sergi rehberlerinin eğitilmesi, materyallerin hazırlanması ve  planetaryumların etkin kullanımı konuları görüşüldü.

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Kocaeli Bilim Merkezi, Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Bilim Merkezleri Platformu’nda bir sunum gerçekleştirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu tarafından gerçekleştirilen sunumda Türkiyenin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi içerisinde yer alan ve 2014 yılında açılacak olan Kocaeli Bilim Merkezi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kocaeli Bilim Merkezi bir sonraki toplantı için katılımcıları Kocaeli’ye davet etti.

TOPLAM 10 BİN METRE KARE

Seka Kağıt Fabrikasının restore edilerek oluşturulan Kocaeli Bilim Merkezi toplam 10 bin metre kare. Kocaeli Bilim Merkezi içerisinde 250 adet düzenek yer alacak, ayrıca Bilim merkezinde eğitim atölyeleri, laboratuar ve bilim sahnesi olacak.

Bülten No: 2065

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817