banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ YERLİ DÜZENEK ÜSSÜ OLACAK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle kurulan Kocaeli Bilim Merkezi’nin düzenek atölyesinde yerli düzenekler yapılıyor. Çocuklara bilimi eğlenceli bir şekilde sunan Bilim Merkezi, Kocaeli ve şehir dışından gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Bilim Merkezi bünyesinde kurulan düzenek üretim atölyesi kendisi ve diğer bilim merkezleri için yerli düzenekler üretiyor.

 

TÜBİTAK BAŞKANI İNCELEDİ

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi düzenek üretim atölyesini gezdi. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal da hazır bulundu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, atölyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

BİLİM MERKEZİ PERSONELİ ÜRETİYOR

Kocaeli Bilim Merkezi, TÜBİTAK ile ortak bir şekilde yerli bilim düzeneği üretiyor. Kocaeli Bilim Merkezi içerisinde oluşturulan atölyede kendi personeli tarafından üretilen düzenekler, öncelikle Kocaeli Bilim Merkezi’nde yer alıyor. Yerli düzenek üretme konusunda önemli mesafe kat eden Kocaeli Bilim Merkezi diğer illerde açılan Bilim Merkezleri için de düzenek üretiyor. 

 

KENDİ DÜZENEĞİNİ YAPAN BİLİM MERKEZİ 

Kocaeli Bilim Merkezi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. TÜBİTAK ile ortak üretilen yerli düzenekler yurt dışına bağımlılığı azaltıyor. Kocaeli Bilim Merkezi’nde üretilen yerli düzenekler yurt dışından alınan düzeneklere göre %50 tasarruf sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751