banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kocaeli Büyük Aile Federasyonu  Brainfit Sistemini Tanıttı

Yeni bir bakış ve yeni bir çağ açacağı söylenen Brainfit sistemi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yaşadığı problemlerin kök nedenlerini, nöroplastisite temelli uygulamalarla tespit etmek ve yaşam boyu kalıcı sonuçlar ile onların potansiyellerini ortaya çıkarmanın mümkün olduğunu,  bilişşel gelişim düzeylerinin bilimsel veri ve analizlerle tespiti ve çözümüne yönelik egzersiz uygulamaları ile çocukların fiziksel yönden kapasitelerini maksimum kullanmalarına, motorik becerilerini geliştirerek özgüvenlerini  kazanmalarına olanak sağlayarak akademik başarılarını artıracağı söylendi. Sistemin tanıtımı Dr. Mehmet Engin Uysal tarafından yapılan sunumla anlatıldı.

 Tanıtım programında, Uzman Klinik Psikolog Dr. Doğan Can’da özel öğrenme güçlüğünde tanı koyma sistemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların gelişimlerine son derece önemli katkıları olan ve tamamen rekreativ bir spor branşı olan florcurling sporunun bu alana yaygınlaştırılarak uygulanması hakkında da ayrıca AtaYetişken tarafından uygulamalı bilgi verildi.

Kocaeli Kobaf ev sahipliğinde yapılan seminere Aile ve Sosyal Politikalar Geçlik Spor Kulüpleri  Genel Başkanı Özcan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulüpleri Türkiye faaliyet

Direktörü İbrahim Koç, Marmara Pedegoji, Gülünce Rehabilitasyon, Rengin Ana Okulları, Elif Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Mavi İzlenim Özel Eğitim Merkezi, KBB.Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi yetkilileri de katıldı ve katkı sağladılar.

Kocaeli Büyük Aile Federasyonu başkanı Zeynep Sudan, yaptığı açıklamada, “Brainfit

Sisteminin rehabilitasyon merkezlerimizin dışındaki öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızın akademik başarılarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu anlamda tüm anaokullarımız ,kreşlerimiz,kolejlerimiz ve devlet okullarımız dahil eğitim camiasının tamamının tanımasını ve uygulama alanlarına almaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826