KOCAELİ BÜYÜK AİLE FEDERASYONU  “MEMNUNUZ”

Kocaeli Büyük Aile Federasyonu tarafından yapılan açıklamada bu nedenle Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a teşekkür edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “27.05.1983 tarihinde yürürlüğe giren 2828 sayılı Sosyal Hizmet Kanununa,1988 yılında ilave edilen Ek-1 inci madde kapsamında; hakkında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olan,
Aile
, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam ediyor olanlar ile 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru yapmış olanlar kamu kurumlarında istihdam edilmektedirler.

Söz konusu gençler mezuniyet durumlarına bakılmaksızın, yani 4 yıllık bir fakülteden mezun olsalar bile kamuda lise mezunu gibi değerlendirilmekte ve memur kadrosuna ataması yapılmaktaydı.

24.12.2018 bir milat oldu…

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kurulmasıyla birlikte,  başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendinin destekleriyle 24.12.2018 tarihinde yapılan kura töreninde devlet koruması ve bakımında büyüyen 3274 gencin memur olarak atanması gerçekleşti.

30 yıl önce uygulamaya giren 2828 sayılı sosyal hizmet kanunun 1. Maddesi kapsamında, devlet koruması ve bakımı altında büyüyen ve hak sahibi olan gençler ilk kez 24.12.2018 tarihinde almış oldukları akademik eğitimler ve mezun oldukları meslek alanlarına ilişkin (Öğretmen, Avukat, Mühendis ve Hemşire) kadrolara atanmış oldular.

Bu sayede devletin çocukları artık mezuniyetlerine göre kamuda istihdam edilecek ve kariyer planlamalarında devlet kademelerinde yönetici vasfı da kazanabilecekler.

Sayıları 200 bini bulan bu büyük aileyi sevindiren, devrim niteliğindeki bu karar ile gençlerimizin önünü açan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk hanımefendiye Kocaeli Büyük Aile Federasyonu olarak şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817