Kocaeli Büyükşehir, Kültür Çalışmalarında Türkiye’ye Öncü

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6.’sı düzenlenen Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu bu yıl ‘’Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli’’ konu başlığı altında yapıldı. Türkiye'nin en büyük yerel tarih sempozyumunun kapanış oturumunda konuşan Prof. Dr. “İlhan Şahin, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer konularda olduğu gibi kültür çalışmalarında da Türkiye’ye öncülük yapıyor” dedi. Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilal Çelik Başkanlığında yapılan kapanış oturumuna İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Sabahattin Özel ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Şahin katıldı.  

BÜYÜK BİR EMEK VAR

İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Sabahattin Özel; “İzmit’i sanayi, sanayiyi İzmit yükseltti. Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik eden bir şehirde böyle bir sempozyum yapılması önemli. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun tarihe olan ilgisi dikkatimi çekti. Bunun ile birlikte Kocaeli Sempozyumları ortaya çıktı. Bu yıl 6.’sı yapıldı ve bu çalışmanın altında önemli bir emek var. Bu yıl onur ödülünü bana verdikleri için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

KOCAELİ ÖNCÜ BİR ŞEHİR

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhan Şahin; “Bir Milletin temeli kültürdür. Bu yönde çalışma yapmak önemli bir hizmettir. Bu hizmetin öncüsü Kocaeli Büyükşehir Belediyesidir. Bu yıl 6.’sı yapılan sempozyum bunun en büyük kanıtıdır. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu gibi bilimsel toplantıları yapmak çok zor ve sabır gerektiren bir konudur. Güzel bir atasözümüz var. Söz uçar, yazı kalır. Bu sempozyumların sonucunun bir kitap haline getirilerek katılımcılara bir sonraki sene takdim edildiğini gördüm. Gelecek yıl veya gelecek yıllarda yapılacak çalışmalarda bu tebliğlerin kitaplaştırılacağına inanıyorum. Bu toplantının en önemli yanı sempozyumun kurumsallaşmış olmasıdır” ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ BİR SEMPOZYUM GERÇEKLEŞTİRDİK

Kapanış oturumunda açıklamalarda bulunan Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilal Çelik; “Bu yıl 6. sempozyumumuzu gerçekleştirdik. Bu sempozyum kendi içinde devam ve yenilikleri barındırmakta. Coğrafi işaret konusunda YUCİTA önemli bir destek verdi. Bunun dışında sempozyuma destek veren tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi

156 TEBLİĞİ, 205 AKADEMİSYEN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarih-Kültürü Sempozyumuna 59'u profesör, 33'ü doçent 205 akademisyen katıldı. Açılış oturumunun Prof. Dr. İlber Ortaklı’nın yaptığı Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu boyunca 6 ayrı salonda 3'ü özel 36 oturumda tarih, coğrafya, halk bilimi, müzik, sanat tarihi, arkeoloji gibi alanlarda 156 konu tebliği yapıldı. Sempozyumda Kocaeli Ansiklopedisi’nin hayata geçirilmesi karara bağlanırken, Kocaeli’nin coğrafi işaretlerine dair önemli bilgiler gün yüzüne çıkarıldı. Birbirinden önemli konuların işlendiği tebliğler, hem Kocaeli hem de Türkiye tarihine kaynaklık etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817