banner2779
banner2752
banner2750

Kocaeli Devlet Hastanesi Diyabet Okulu 11 Yaşında



İlimizdeki tüm diyabetlilere ulaşarak diyabet farkındalığını arttırmak, hastalıkla yaşamayı öğrenmek ve diyabetin erken ve geç komplikasyonlarını önlemek amacıyla 2008 yılından bu yana diyabetle mücadelesini kararlılıkla sürdüren Kocaeli Devlet Hastanesi, 102. Diyabet Okulu mezunlarını verdi. 
 
Diyabet Eğitim Hemşiresi Alime Karataş’ın koordine ettiği eğitimlerin sonuncusu Kocaeli Devlet Hastanesi konferans salonunda 12 diyabetlinin katılımıyla gerçekleşti. Diyabetli ve yakınlarının ilgi gösterdiği eğitime Kocaeli Devlet Hastanesi, Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Dilek Güven Taymez, Dahiliye Uzmanı Dr. Özge Telci Çaklılı, Ortopedi ve Trav. Uzmanı Dr. Adem Çakır, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Yapıcı, Diyetisyen Mualla Topal, Psikolog Esra Mutlutürk ve Fizyoterapist Ahmet Aydoğan eğitimci/konuşmacı olarak katıldı.

Diyabetle yaşam,  ilaç ve insülin tedavisi, tedavide son teknolojik gelişmeler, gizli şeker, komplikasyonlara karşı alınacak önlemler, beslenme, ayak sağlığı, göz ve kalp sağlığı, ağız ve diş sağlığının korunması gibi pek çok konuda bilgilerin verildiği eğitimin sonunda 2018 yılının örnek diyabetlisi seçilen Elfida Andaç’a Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Dilek Güven Taymez çiçek takdim etti. Ayrıca eğitime katılan diyabetliler Diyabet Okulu diploması almaya da hak kazandı.

 11 yıldır devam eden ve gelenekselleşen Diyabet Okulu eğitimlerinin önümüzdeki günlerde yeni gruplarla devam edeceğini açıklayan Diyabet Eğitim Hemşiresi Alime Karataş, tüm diyabetlileri Diyabet Okuluna katılmaya davet etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751