KOCAELİ DEVLET'İN TEMELLERİ ATILDI
  Kocaeli Devlet Hastanesinin 1999 Marmara Depreminin ardından hasar görmesinin ardından, hastanenin yeni binasının inşaat temelleri atıldı. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin 7 Kasım 2013 tarihinde yapılan ihalesinin ardından başlayan inşaat çalışmaları kapsamında kazık çakma işlemleri tamamlandı. 320 yatak kapasiteli olan hastane toplam 50 milyon 540 bin liraya mal olacak. Elron İnşaat ve Tema firması tarafından başlanan inşaat çalışmalarında kazık çakma işlemleri bitti. Hastanenin temelleri Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

50 MİLYONA MAL OLACAK
Toplam 42 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan yeni hastane 6 katlı olacak. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında onkoloji, yoğun bakım ve diyaliz dahil olmak üzere toplam 326 yatağı olacak yeni hastanede 1500 metrekarelik acil servis de yer alacak. 9 ameliyathane, 24 diyaliz yatağı, 27 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede 1200 personelin çalışması bekleniyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek inşaat çalışmalarının ardından tüm devlet hastanesi yeni yapılan 6 katlı hastane binasına taşınacak. Hastanenin inşaatının bitmesinin ardından Onkoloji hastanesi dışında tüm binalar yıkılacak ve ortaya çıkan alanda kent meydanı yapılacak.

İLGİ BÜYÜK OLDU
Kocaeli Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti Milletvekili ve AK parti Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gönül, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekili adayları ve aday adayları, çok sayıda protokol üyesi katıldı.

VATANDAŞ GÜZEL HİZMET ALACAK
Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney, devlet hastanesinin geldiği şamadan dolayı katkı veren herkese teşekkür etti. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Kocaeli’nin en önemli hastanesi olduğunu belirtti. Buna rağmen hastanenin kentte yetmediğini ve binalarının yakışmadığını belirten Gönül, “Kocaeli Devlet Hastanesi’ndeki hizmetler bundan sonra çok güzel hizmetler verilecektir. Tüm halkımıza sağlık diliyorum. Hastanelere az düşsünler ama gittiklerinde de en iyi hizmeti almalarını istiyoruz” dedi.

EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM SAĞLIKTA
Kocaeli’nin sağlık hizmetinin kalitesini yükseltecek olan bir hastane binasının temellerini attıklarını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli nüfusu, gelişmesi, toplumsal değerlemeleri son derece hızlı değişen, kamu hizmetleri talepleri fazla olan bir yerdir. Sağlık alanı en temel ve en önemli hizmet alanıdır. Çok kısa bir zaman sonra Kocaeli büyük bir sağlık hizmetine kavuşacak” dedi. Ülkede yanan dönüşümün en başında sağlık geldiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Yurt dışına çıktığımızda sağlık alanında nereden nereye geldiğimizi çok net görüyoruz” dedi.

ARTIK HEPİMİZİN BİR HEKİMİ VAR
Sağlıkta dönüşüm programı sayesinde Türkiye’nin bu alandaki başarısı yurt dışındaki üniversitelerde çalışma konusu olduğunu belirten Işık, “Artık her birimizin bir aile hekimi var. Her hastamız istediği hastaneye gidiyor. Bizim iktidarımıza kadar Cedit mahallesindeki bir kardeşimiz devlet hastanesine gitmiyordu. Kalkıp SEKA’ya gidiyordu. Bir insan için bundan büyük eziyet değil mi? Doktor muayenesine gitmeden hastaneye gidemiyordunuz. Artık isteyen hastamız istediği hastaneye gidiyor, istediği eczaneden ilacını alıyor. Artık Türkiye ambulans helikopteri sağlık hizmetinin bir parçası haline getirdi” dedi.

SAĞLIK VERİLERİ ORTADA
Kocaeli’de 9 devlet, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 15 Özel, 1 Askeri, 1 Üniversite, 18 Tıp Merkezi, 144 Aile Sağlığı Merkezi ve 5 ağız diş sağlığı merkezi, 1569 uzman doktorla 1081 pratisyen hekim 530 diş hekimi, 11 bin 317 sağlık personeli, 80 ambulans, 4 bin 300 yatak, 2500 nitelikli yatak, 623 yoğun bakım yatağı ile hizmet veriyoruz. Sanayi kenti olan Kocaeli’de yanık ünitesi yoktu. Derince’de 13 yanık yataklı ünitemiz bulunuyor. Farabi Devlet Hastanesi’nde ise 8 yataklı bir ünite yapılacak. Bilgisayarlı tomografi cihazımız 4’tten 22’ye yükseldi.

YETER DEMİYORUZ
20 Mayıs’ta şehir hastanemizin temellerini atıyoruz. Bu kadar hizmet yeter, biraz nefes alalım demiyoruz. 1180 yataklı Şehir Hastanesi’nin temellerini atacağız. İleri düzeydeki rehabilitasyon ve Ruh hastalıkları hastanesi gibi çok önemli hizmetlerde yer alacak. Orası Kocaeli’nin kampus hastanesi olacak. Biz Kocaeli Devlet Hastanesi’ni çok önemsiyoruz. Önemli bir fonksiyon icra etti. ama artık yetersiz kaldığını gördük. 2002 yılında biz buna karar verdik. Dönemin Milletvekili Nevzat Doğan, dönemin Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe büyük çaba gösterdi.

GECİKSE BİLE GÜVENLİ OLMALI
Bir ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin verileceği bir alan olmasını istiyoruz. Büyükşehir Başkanımız bu alandaki lojmanların yerine Orman İşletmeye lojman yaptı. Biraz geciksek de yaptık. Bu inşaatın bize maliyeti yaklaşık 60 milyon, içine konulacak olan cihazlarla birlikte bu rakam daha da yükselecekti. 2002’den önce toplam sağlık hizmeti 60 milyon değildi. Biz şimdi 60 milyon ile bir hastane yapıyoruz. Kocaeli birinci dereceden deprem bölgesi olduğu için alanın zemin durumu nedeniyle çok kazık çakıldı. Bir depremde hastanelerin hizmet vermeye devam etmesi gereken binalardır. Güvenlikten taviz vermeden yapılması için talimat yaptık. Gecikse bile güvenli olmalı. 5-6 aydır kazık çakılıyor.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817