Kocaeli didik didik arandı
 Uygulama sonrası Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde uygulamanın sonuçları hakkında bilgiler verdi.

Kocaeli'nin 12 ilçesinde akşam saat 21.00 ile 23.00 saatleri arasında asayiş, trafik ve hafriyat uygulaması yapıldı. Bütün ilçelerde polis ve jandarma dahil olmak üzere yaklaşık bin personelin katıldığı uygulamada kafe, bar, restoran ve eğlence merkezlerinde alkol, sigara ve gürültü kirliği denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde kuralları ihlal eden işletmelere cezai işlem uygulanırken asayiş, trafik ve hafriyat uygulamalarında da kural ihlali yapan araç sürücülerine ceza kesildi. Vatandaşlar üzerinde yapılan GBT ve kimlik kontrollerinde ise aranan şahıslar gözaltına alındı.

İKİ SAAT SÜREN GENİŞ KAPSAMLI UYGULAMA SONRASI

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde uygulamanın sonuçları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, İl Emniyet Müdür Vekili Erdoğan Taşdemir, Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktaş ve Asayiş Şube Müdürü Uğur Eldemir'in hazır bulundu. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 12 ilçede eş zamanlı başlatılan uygulamalarda yaklaşık bin kolluk kuvvetinin görev yaptığını söyledi.

Amaçlarının halkın huzur ve güvenliğini esenlik içerisinde şehir yaşamının devamını sağlamak olduğunu belirten Topaca, "Bu denetimler sırasında bazı kanunlarımızın suç saydığı unsurlarla karşılaştık. Akşamki çalışma bütün ilçelerimizde 21.00 ve 23.00 saatleri arasında 3 grupta denetim yapıldı. Asayiş, hafriyat ve trafikle ilgili uygulama oldu. Asayiş uygulamasında yaklaşık 8 bin 181 kişi sorgulandı aranan 38 kişi yakalandı. Yine bu bin 910 aracın kontrolleri yapıldı. 4 tane hacizli araç, 2 tane çalıntı araç yakalandı" dedi.

CEZAİ İŞLEM

İş yerleri ve eğlence mekanlarında yapılan denetimlere değinen Topaca, "Bu denetimlerde daha çok gürültü, sigara denetimi, alkol satışıyla ilgili sınırlamalara uyulmama gibi uygulamalarda bulunuldu. Sigara yasağı konusunda 152 işletme ve umuma açık yer incelendi. 8 işletmeye cezai işlem yapıldı. Sigara içilmemesi gereken mekanlarda 15 kişi hakkında işlem yapıldı. Gürültü konusunda iki işletmede çevre kanunları çerçevesinde 20'şer Bin TL'den 40 Bin TL cezai işlem uygulandı. Ruhsatı olmayan 9 işletmeye, alkole uygun olmayan iki işletme, uygunsuz tütün satışıyla da ilgili olarak da yasaklara uymayan 5 kişi hakkında yasal işlem yapıldı" şeklinde konuştu.

Hafriyat konusunda yapılan denetimler hakkında bilgi veren Topaca, "Bu akşam hafriyat konusunda 86 araç kontrol edildi. 3 tanesi hakkında işlem yapıldı. İzinsiz hafriyat taşıyanlarla ilgili olarak 24 saat boyunca denetimlerimiz sürüyor. İzmit'te hafriyat konusunda çok sıkıntı hissedilmiyor. Ama Gebze'de bu sıkıntı daha çok çekiliyor. Bu konuda Gebze İstanbul'un baskısı altında kaldı. Gebze Kirazpınar bölgesinde sırf bu iş ile uğraşacak bir seyyar karakol oluşturduk. Molla Fenari'de de seyyar karakol inşaatı devam ediyor. Hafriyatla ilgili kontrolü sağlayacağız" dedi.

24 ARACA İŞLEM YAPILDI

Yapılan trafik uygulamalarında ise bin 613 aracın denetlendiğini belirten Topaca, "Emniyet kemeri takmayan 24 araca işlem yapıldı. Emniyet kemeri konusu hassas olduğumuz bir konudur. Vatandaşlarımız kendi can güvenlikleri açısından emniyet kemerlerini takmaları gerekiyor. Tonaj aşımı konusunda 6 araç incelendi. Alkollü araç konusunda 5 kişiye, ehliyetsiz 12 kişiye, gürültülü 10 araca işlem yapıldı. Toplam 67 araca işlem yapıldı. 24 araç trafikten men edildi. Toplam 65 Bin TL trafik para cezası uygulandı" dedi.

Uyuşturucuyla mücadelenin üzerinde önemle durduklarını belirten Ercan Topaca, "Madde bağımlılığı toplumumuzdaki önemli yaralardan biridir. Birebir takip vasıtasıyla çocuklarımızı bu hastalıktan korumaya çalışıyoruz.70 kişi üzerinde uyuşturucu uygulaması yapıldı. 6 kişi üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Uyuşturucu konusunda herkesin bilinçli olması gerekiyor. Bu gerçekten halkımız için, onların hayatını karartabilecek faturaları önlerine çıkarabilecek bir hastalıktır. Herkesin bize destek olmasını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uyuşturucuyla mücadelenin sadece devletin ve polisin görevi olmadığını belirten Topaca, "Son 3-4 ay içerisindeki operasyonlara tutuklanan yaklaşık 200 kişi bulunuyor. Kesintisiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesin bu mücadelede bizlerle birlikte olması ve gençlere sahip çıkması gerekiyor. Kocaeli'de alınan tedbirlerle çevreyle ilgili sorunları aştığımızı herkes görüyor. Sıfır toleransla olaylara yaklaşıyoruz. Çevreyle ilgi kim ne yaparsa yaptırımları uyguluyoruz. Dün akşam Gebze OSB'de kimyasal maddeyi kanalizasyona akıtmak suretiyle oluşan kokuya, yarım saat içerisinde gerek halk sağlığı gerek çevre müdürlüğü ve polisimiz oraya müdahale ettik. 517 Bin TL işletmeye ceza yazdık.

KOCAELİ HUZUR KENTİ

Türkiye'ye örnek olabilecek denetimler yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Kocaeli'nin gündeminden çevreyle ilgili sorunları kaldırmak istiyoruz. Her türlü tedbiri alındığını bilinmesini istiyoruz. Bu alanda yanlış yapmayı düşüneni de bundan vazgeçmesini istiyoruz. Kocaeli gerçekten bir huzur kenti bizim ölçeğimizde kentlerden çok daha büyük ve kapsamlı asayiş olayları var. Ama Kocaeli'nde gerçekten çok huzurlu bir ortam var. Birbirine saygılı insanlar var bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor.

Polis ve jandarmamızla emniyet hizmetlerini sürdürüyoruz. Kamunun esenliğini bozacak kimseye toleransımız yok. Herkesin kurallar uygun hareket etmesini istiyoruz. Bu konuda vatandaşların bize desteği önemli. Bu konuda olumlu destek alıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk konusunda 155 veya 156 arayarak bizlere haber versinler. Hiç bir şekilde kamu düzeni bozacak mafyamsı oluşumlara hiçbir harekete izin vermeyiz. Vatandaşlarımız bu konuda bize ve devletimize güvenebilirler" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817