Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Tanıtım Kokteyli

İlimiz de engellilerin spor ile  sosyal hayata kazandırılmaları için kurulan Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü tanıtımını düzenlediği bir kokteyl ile gerçekleştirildi. Kokteyl’e;

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Osman Poyraz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı İbrahim Kahraman, Kent konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Hasta Nakil Ambulans Birim Amiri Serhan Çatal, Engelliler Meclis Başkanı Mehmet Ata Doğan,  İzmit Belediyesi Sosyal Hizmetler Engelliler Birim yetkilileri Elif Eseroğlu, Zeynep Akı, Genç İş Kadınları Derneği (GİKAD) Başkanı Şule Tabak Saraç, Genç İş Kadınları Derneği (GİKAD) Genel Sekreteri Esma Orhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi  Engelliler Birimi Amiri Hülya Çavdar ve Ekibi, Genç Kocaeliler Derneği Başkanı Ayhan Varol, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitim Yüksek Okulu Engelliler Birim Koordinatörü Doç.Dr. Menşure  Aydın, Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı  Furkan Akay, Rana Kaplan Koçluk ve Kişisel Eğitim Merkezi Genel Müdürü Rana Kaplan, Kocaeli Spastik Engelliler Derneği Başkanları  Nurel Ergüneş – Veli Caydı, Kocaeli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İsmet Arguç, Met-Der Başkanı Nesrin Ataroğlu, Ümmü Kumru Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve GİKAD üyesi Ümmü Kumru, Sakarya Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Dağ ve eşi Çiğdem Dağ, Kartepe Engelsiz Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Yavuz Acar, Manşet Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hasan Ezin, Türk Hava Kurumu İzmit Şubesi Başkanı Turgut Duman, Romatem Fizik Tedavi Hastanesi Pazarlama Müdürü Murat görlen, Kandıra Bedensel Engelliler Derneği Başkanı  Mustafa Akşit,Yeni Doğan Rehabilitasyon Merkesi Kurucusu Nezahat Çini, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Yetkilisi ve Boccia Milli Takımlar Antrenörü Nihat Yılmaz, Curling Branşı Antrenörü Ata Yekişken, Kocaeli Panoroma Dergisi adına Hüseyin Emir Özkan, Kocaeli Spor Extra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Aysel Tatlı, engelli sporcular, aileleri ve davetliler katıldı.

İzmit Belediyesi Başkanı Dr. Nevzat Doğan:

Engellilerin sosyal hayata spor ile katılmaları konusunda ki üstlendikleri misyon ve oluşumlarından dolayı kutluyor ve bol şanş diliyor ve Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Bülent Cengizhan ve ekibini kutluyorum. İzmit Belediyesi olarak engelliler konusunda bir çok projeye ve etkinliğe imza attıklarından söz eden Doğan, her yıl amatör kulüplere yardımlar yaptıklarını bu yardımlardan yeni kurulan kulübümüzün yararlanabileceğini ve gerekli desteği kendilerine verebileceğini belirtti. Ayrıca, yaklaşan yerel seçimler de Kent Konseyinden bir engelli arkadaşımızın da belediye meclisinde temsil edilmesi gerektiğini ve Engelliler için bir yaşam merkezinin de yapılabileceğini belirtti.

KBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz;

Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübünü engellilerin bu konuda ki ihtiyaçlarını tesbit ederek  bu oluşuma giren kulüp yetkililerini kutladı ve başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi  olarak engellilerin sorunlarının tesbiti ve çözümü konusunda önemli işler yaptıklarını eksiklerinin olduğunu bilincinde olduklarını ama çözümleri konusunda zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. Bir Doktor olarak spor’un insan vücuduna ve psikolojisine olan etkilerini çok iyi bildiğini dolayısıyla engelliler üzerinde yaratacağı etkinin de son derece olumlu olacağını bu yüzden de tüm engellilere spor yaparak kendilerini hem fiziki hem de psikolojik olarak geliştirebileceklerini söyledi.

Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Ata Doğan;

Engellilerin sorunlarına çözümüne farklı bir açıdan yani  “spor” ile yaklaşan ve bununla ilgili oluşum içine giren Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Cengizhan ve yönetim kurulu ekibini kutladı. Doğan, tüm engelli guruplarının bir arada olduğu ve yaralanacağı “Engelli Yaşam Merkezi” projesinin şehrimizin bir ihtiyacı olduğunu bunun için gerek belediyelerimizden, gerekse özel sektörden destek beklediklerini söyledi.

 

Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Cengizhan;

Neden böyle bir oluşuma girdiklerini açıklayan Cengizhan; Tüm Kocaeli’de yaklaşık altı aylık bir çalışma yaptıklarını engellilerin spor yapmaları ve yaptırılmaları konusun da ki eksiği ve eksiklikleri tesbit etmelerinin ardından çözümleri konusunda adım atabilmek için bu oluşuma girdiklerini ifade etti. Amaçlarının engellileri spor ile sosyal hayata kazandırmak ve gerekli imkanların sağlandığı taktirde engellilerimizin neleri başarabileceğini ailelerine ve kendilerine göstermek ve inandırmak olduğunu, bununla birlikte Kocaeli’ye hem ulsal, hem de uluslararası başarılar getirmek istediklerini belirtti. Ayrıca ilimizde bulunan spor tesislerinin engellilere uygun hale getirilmeleri için gerekli girişimleri yapacaklarını bu aşamada şehrin yöneticilerinden destek isteyeceklerini belirtti.  Şehrimizin sanayici, iş adamları ve vergi mükellefi esnaflara da seslenen Cengizhan, Amatör spor kulüplerine yapılan her türlü bağışın tümünün ödeyecekleri vergiden düştüğünü Devletin böyle bir yasal düzenlemesi olduğunu bunun için de “Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü” olarak her türlü desteğe açık olduklarını belirtti ve buraya gelerek desteklerini veren, oranizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Kent Konseyi çalışanları Nevin Hanım, Çiğdem Hanım, Özkan Naz’a, tüm yönetim kurulu üyelerine ve  tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu:

Kulüp Başkanı: Bülent Cengizhan-  Kalite Kontrol Uzmanı – Sakarya Üni. İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fak.-Kamu Yönetimi Öğrencisi

Kulüp Başkan Yardımcısı: Serap Korkmaz- Özel Eğitim Kurumu Yönetici - KOÜ Beden Eğitim Yüksek Okulu- Rekreasyon Bölümü mezunu

YK Üyesi Cem Şaylan: Bilgi İşlem Sorumlusu- İTÜ Makine Mühendisliği mezunu

YK Üyesi Beyhan Gülüm: İlaç Tanıtım Uzmanı-  KOÜ Beden Eğitim Yüksek Okulu- Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü mezunu.

YK Üyesi Okan Anaç: İş Adamı: Uludağ Üniversitesi – Gıda Mühendisliği mezunu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817