banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ FUARI, 50. KEZ KAPILARINI AÇTI
 Bu yıl 50’ncisi gerçekleştirilen Kocaeli Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Fuarın açılışı KOMEK Genel Sergisi ve Mustafa Ceceli konseri ile renkli görüntülere sahne oldu. Fuar içi göl kenarında kurulan KOMEK stantlarındaki eserler ve yöresel kültür stantlarındaki ürünler ilgi gördü.

 

BAŞKAN: BİR ADIM ÖNDE OLMALIYIZ

Fuarın açılış programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık ve Doğan Erol, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, KOTO Başkanı Murat Özdağ ve vatandaşlar katıldı. Programda yaptığı konuşmada KOMEK’in hak üniversitesi olduğunu vurgulayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Hayatın her safhasında kendimize bir şeyler katmamız gerek. Her zaman bir adım önde olmamız lazım. Bunun için kendimizi geliştirmeliyiz” dedi.

 

‘’KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ’’

Mevlana’nın “Dün dündü geçti gitti cancağazım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözünü hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün kendimizi geliştirmek lazım. Geliştirirsek bir gün geliyor, mutlaka hem maddi hem manevi faydaya dönüşüyor. Kalkınma dediğimiz böyle oluyor. Ülkelerin kalkınması gelişmesi böyle bir şey. Kalkınma sadece parayla olmaz. Bilgi kültür, özgüven gibi pek çok ayağı var kalkınmanın. Eğitim çok önemli bir konu. Beşikten mezara eğitim ve öğretim devam etmeli. Her durumda kendimize bir şey katmalıyız. Yurt dışında paramızın gazete kağıdından değeri yoktu. Paramız artık değerli. Büyük mesafe aldık, daha da alacağız. Biz de ülkemizin ve kentimizin daha çok mesafe alması için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

VALİ: DEĞİŞİM BİR YERDEN BAŞLAMALI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında şunları söyledi: “Belediyecilik insan merkezli anlayış içerisinde yapılmalı. 46 bin insanımıza bu sene eğitim verildi. Bu başarının arkasında buna inanmış bir başkan ve kadrolar var. Kocaeli’nin her köşesindeki kişiye ulaşmak ve mutlu etmek yaşam kalitesini arttırma çabamız devam edecek. Kocaeli’nin ve Türkiye’nin gelişmesinde, 2023 hedefine ulaşması için ortaya koyduğu katkı her geçen gün daha da hissedilecek. Çalıştığımız ve inandığımız takdirde aşılamayacak hiçbir engelimiz yoktur. Değişimi birden ve bireyden başlatırsak öteye ulaşır.”

 

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ

Konuşmanın ardından protokol üyeleri birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol tarafından KO-MEK Genel Sergisi gezildi. Akşam saatlerinde de Mustafa Ceceli tasavvuf eserlerinden oluşan bir konser verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751