KOCAELİ GİRESUNLULARDA KILIÇ DÖNEMİ
 

Kocaeli Giresunlular Derneği’nin 11. Olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz Pazar günü Gebze’nin Beylikbağı  Mahallesi’nde bulunan Anıl Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Katılımın oldukça yoğun olduğu genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Divan başkanlığına AK Parti Kocaeli İl başkan yardımcısı Metin Gökçe, katip üyeliğe Gebze Kaymakamlığı eski yazı İşleri Müdürü İsmail Kara, DP Gebze İlçe başkanı Rüstem Keskin ve  Enver Er’in yaptığı kongreyi AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, İSU Gebze Bölge Koordinatörü Mahmut Yandık, İstanbul Giresun Dernek federasyonu eski başkanı Halil Kütük, muhtarlar, yöre dernek başkanları, Giresunlu işadamları ve siyasetçiler çok sayıda üye izledi.

GÖKÇE’DEN BİRLİK VURGUSU

Kongrenin divan başkanlığını yapan Metin Gökçe hemşerilerine birlik beraberlik vurgusu yapan bir konuşma yaptı. Geçmiş yönetime hizmetlerinden dolayı teşekkür eden yeni seçilen yönetime başarılar dileyen Gökçe, tüm dikkatlerin çevrildiği kongrenin Giresunlulara yakışır bir şekilde geçeceğine inandığını söyledi. Yeni seçilen başkan ve yönetim kurulunun zor bir görevi devraldığını anlatan Gökçe, Gebze’de en çok nüfusu olan derneğin başkanlığına talip olmanın çok güzel olduğunu belirterek, yeni yönetimin Giresunlulara yakışır hizmet yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

SOYSAL VEDA ETTİ

Gökçe’nin konuşmasının ardından faaliyet raporunu anlatmak üzere kürsüye çıkan ve aynı zamanda veda konuşması yapan Kocaeli Giresunlular Derneği eski Başkanı Hatem Soysal, 2002’nin ilk aylarında Kartal Devlet  Hastanesinden alınarak bu göreve seçildiğini 4 dönem başkanlık yaptığını,11,5 yıl Giresunlulara hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını, kendisinden önce derneğe hizmet eden başkanlara teşekkür ettiğini söyledi. Kendi döneminde yapılan hizmetlerde özetle söz eden Soysal, stadyumda şölen düzenlediklerini, iftar çadırları kurduklarını, öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı yaptıklarını, kutlu doğum haftası programı düzenlediklerin, kan kampanyası yaptıklarını, derneğin arsasını yönetim kurulundan yetki alarak daire ile takas edip derneğe mülk  kazandırdıklarını, şehit ailelerini bir araya getirdikleri ve derneğin kurulmasını öncülük ettiklerini kaydetti.

ALNIM AK, BAŞIM DİK

“Alnım ak  başım dik olarak görevi devrediyorum” diyen Soysal, yapılmayan hizmetleri yaptıklarını, yeni seçilen yönetimin bu işi lakıyla yerine getireceğine inandığını belirterek, yeni seçilen yönetime başarılar diledi. Faaliyet raporunun onaylanasının ardından bazı üyeler öneri ve tavsiyelerini anlatan konuşma yaptılar. Daha sonra başkan adaylarına söz verildi.

KILIÇ: KENDİMİ GÖREVE MECBUR HİSSETTİM

İlk konuşmayı yapan Gebze Giresunlular Derneği yeni başkanı Sebahattin Kılıç, niçin bu göreve talip olduğunu anlatarak konuşmasına başladı. Görevi devralmaya kendisini mecbur hissetmesinden dolayı aday olduğunu, ekibiyle güzel hizmetlere imza atacaklarını ifade eden Sebahattin Kılıç, laf değil icraat yapacaklarını,  mevcut derneğinin yerini kiraya vererek daha büyük bir yerde hizmet vermek istediklerini, buradan ilçe derneklerinin de istifade etmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Kongre sürecinde basın yayın organlarında çıkan eleştirine tek tek cevap veren, bunları doğru bulmadığını söyleyen Başkan Kılıç, kol kırılır yen içinde kalır sözünü şiar edinmemiz gerektiğini, tartışma yerinin sokak ve basın organları değil  kongreler  olması gerektiğini kaydetti.

ÖĞERENCİLERE BURS VERECEĞİZ

Her şeyin başının eğitim olduğuna inandığını belirten Sebahattin Kılıç, fakir ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceklerini, zor bir göreve talip olduklarını ,görev sorumlukların bilincinde olduğunu Giresunlulara layık hizmet yapmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Diğer aday İlhan Avutman ise seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlattı. Yarışı kaybetmesi durumunda Giresunlulara hizmet etmeye devam edeceğini, kazanan tarafla salondan kol kola çıkacağını ifade eden Avutman, seçimde Giresun’un kazanacağın vurguladı.

Birlik ve beraberlik havasının hakim olduğu ve seviyeli geçen seçimlerde 231 kişi sandığa gitti. İki oy geçersiz sayılırken 168 kişinin oyunu alan Sebahattin Kılıç Kocaeli Giresunlular derneğinin yeni başkanı seçilirken, İlhan Avutman 61 oyda kaldı.

SEBAHATTİN KILIÇ’IN LİSTESİ

Sebahattin Kılıç  başkanlığındaki Kocaeli Giresunlular Derneği’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Oktay Bayhan, Alaattin Bilge Köksaldı, Durmuş Kır, Nizamettin Bayrak, Kasım Kılıç, Ercan Ceylan, Mustafa Demir, Selahattin Kütük, Ahmet Arslan, Cafer Demirkan, Ercan Türker, Cengiz Cebeci, Eyüp Aydın, Mehmet Baba, Yahya Kahraman, Nuran Civelek, Hülya Helvacı, Aydın Turan, Cihan Yıldız, Adem Köksaldı, Ekrem Balık, Hacı Ali Aydın, Ali Akıllı, Şükrü Kılıç, Kemal Çoban, Mehmet Yardım, Kemal Tokmak, Abdullah İmar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817