banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ HALKI SAĞLIK SOKAĞINDA BULUŞTU
 Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi 14-15 Mayıs tarihlerinde İzmit Sekaparkta büyük bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün desteği ile İzmit Sekaparkta kurulan bilgilendirme, kilo, boy, vücut yağı, sigara içenler için Co, tansiyon ölçme stantları, kanser tarama, ağız ve diş bakımı araçları iki gün boyunca Kocaeli halkına hizmet verdi. Kocaeli halkının sağlıklı ilgili aradığı tüm sorulara cevap bulabileceği bir ortamda gerçekleşen “Sağlık Sokağının” uzman ekibi ziyaretçilere uygulamalı öğrenme imkanı da sunmuş oldu.

Bu Sokakta Sevgi, Sağlık ve İyilik Var

            Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisine bağlı Sağlık Kulübü üyeleri olan ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan doktor adayı gençlerin girişimleriyle organize edilen etkinlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün üzerinde durduğu konuların yaygınlaştırılması hedeflenirken, her yaştan her kesimden kitleye ulaşılarak sokaktaki iyilik, sağlık ve güzellik ortamının arttırılması sağlandı.

İlgi Yoğundu

            Mehteran Takımı eşliğinde açılışı yapılan Sokağa ilgi büyüktü. Etkinliğin açılışına Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Yılmaz Oktay, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Serkan Şenel, Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Halil Atay, Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, Gençlik Meclisi Başkanı Ozan Denli, Kent Konseyi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Serhat Güneş, Sağlık Kulübü Başkanı Merve Yılmaz ve Kocaeli halkı katıldı.

Kocaeli Halkı Memnun Ayrıldı

            İki gün boyunca 12:00-20:00 saatleri arasında oluşturulan uzman ekip tarafından boy, kilo, bel çevresi, tansiyon, Co, vücut yağ-sıvı oranı ölçümlerinin yapıldığı 1 adet kanser, 2 adet tarama, 2 adet ağız ve diş sağlığı, 4 adet sağlıklı yaşam aracı da hazır bulundu. Bunların yanı sıra obezite-sağlıklı beslenme, hipertansiyon, diyabet, sigara ile mücadele, 112 acil, organ bağışı, akılcı ilaç kullanımı, astım-koah, kanser, el yıkama-hijyen kuralları konularında bilgilerin verildiği stantlar yer aldı. Program kapsamında çocuklara yönelik taze meyve-süt ikramı, fiziksel aktiviteler, masa tenisi, voleybol, jimnastik gibi çeşitli spor faaliyetleri de gerçekleştirildi. Özellikle Diş ve Ağız Bakımı aracında çocuklara doğru diş fırçalama yöntemleri anlatılırken, diş fırçası, macun, boyama kitapçıkları ve etiket gibi çeşitli hediyeler verildi.

             Etkinlikten memnun ayrılan Kocaelililer böyle programların daha sık yapılmasını talep ettiler ve etkinliği organize eden Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751