Kocaeli İtfaiyesi’nden köylülere yangın eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü, İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Şehir merkezlerinin yanı sıra köylerde de yangın eğitimi veren Büyükşehir İtfaiyesi, vatandaşları yangına hazırlıyor. Kandıra’nın Karaağaç Köyü’nde geçen ay meydana gelen camii yangını eğitimlerinin önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Köy halkı yangından sonra Büyükşehir itfaiyesine başvurarak yangına bilinçli olarak müdahale edebilmek eğitim aldılar.

 

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Özellikle köy gençlerinin ilgi gösterdiği eğitimde, Yanma ve Yangın Teorisi, Yangın Yerindeki Tehlikeler, Kişisel Korunma Ekipmanları ve Yangına Müdahale Organizasyonu konuları ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verildi. Pratik eğitimlerde, küçük çaplı yangınlar simüle edilerek, portatif söndürücüler ve hortumlar kullanılması suretiyle söndürme çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitim, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitmenleri tarafından verildi.

 

İLK MÜDAHALEYİ KÖYLÜ YAPTI

2012 yılı içerisinde Kocaeli sınırları kapsamında şehir merkezlerine uzak mesafede bulunan köyler tespit edilerek, bu köylerden 10 tanesine olası yangın durumunda kullanılmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yangın söndürme tankerleri verilmişti. Tankerler aynı zamanda çevre köylerde meydana gelebilecek yangınlara karşı da kullanılıyor. Aralık ayı içerisinde Kandıra ilçesi Karaağaç Köyü camiinde meydana gelen yangına, köyde bulunan söndürme tankeri ile köylüler ilk müdahaleyi yaptı. Vatandaşların müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınan yangın itfaiye ekipleri tarafından tamamen söndürüldü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817