KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI PROJESİ ÇALIŞMALARINDA  HEDEF %100'E ULAŞMAK

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene; Vali Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Karamürsel İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhan Uğur, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Utangaç, Derince İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şenol Çavuşoğlu, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz ve projede görevli sağlık çalışanları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi’nin Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları ile ilgili bilgilendirme sunumunda bulunmasıyla devam etti.

Vali Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli Katılımcılar, Kadın Sağlığı Eğitim Projesinde görev alan ve belirli bir başarıyı yakalamış olan arkadaşlarımıza başarı belgesi vermek üzere bir aradayız. Ekim ayı meme kanserinde farkındalık ayı ve bu farkındalığa biraz daha katkı sunabilmek adına bu ay içerisinde başarı belgelerini vermeyi arzu ettik.  Yaklaşık bir yıl önce başladığımız bu projede hedefimizin yaklaşık olarak %24.3’üne ulaştık. 163 bini aşan bir sayıya ulaştık ve buradaki hedefimiz; Kocaeli nüfusunun 671 bin olan 15-69 yaş arasındaki kadınlarımıza ulaşabilmektir. Buradaki temel amacımız kadınlarımızı bu konuda bilinçlendirmek ve daha duyarlı hale getirebilmektir.

 Kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı kanser türlerinin başında ilk sırada meme kanseri geliyor. Meme kanserinde de erken teşhis çok önemli ve bunun için de kendi kendini muayene edebilecek bilgi seviyesine ulaşabilmek ve bu konuda bir farkındalık yaratabilmek adına biz bu projeyi başlattık. Sadece meme kanseri konusu değil, kadınlarımızı bulmuşken birçok noktada farklı bilgileri vermeyi arzu ettik. Bu eğitim programı kapsamı içerisinde de bugüne kadar çok önemli çalışmalar ortaya kondu. Bu projenin koordinatörlüğünü yürüten Hülya Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Bu projenin esas yüklenicisi, sahiplenen ve alanda yürüten başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere İlçe Sağlık Müdürlerimiz ve Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki temel amacımız; kadının olduğu her yere giderek bu projeyi onlara anlatmaktır.  Bu noktada kadınlarımızın daha duyarlı hale gelmesi ve bir farkındalık yaratabilmektir. Bu eğitim sonrasında bir kadınımızın bile erken teşhis ettirilmesine fırsat yaratacak bir çalışmayı ortaya koyduysak buda bizim bütün yorgunluğumuzu alacaktır.

BUNDAN SONRAKİ ÇALIŞMALARDA HEDEFİMİZ %100’ E ULAŞMAKTIR

Kocaeli’mizin bütün ilçelerinde bu çalışmalar yürütüldü. Bugün sadece %25 ve üzeri hedefe ulaşan ilçelerimizi başarı belgesiyle ödüllendirmek istedik. Bu proje önemli olmakla beraber hem mesleki anlamda yapmamız gereken çalışmaların yanında, sosyal yönü de olan bizi manevi yönden de tatmin eden çalışmaları ortaya koyduğumuz bir projedir. Bu anlamda da böyle bir proje içerisinde yer almak ve bu projede çalışmak da insanlarımıza, çalışanlarımıza daha farklı duyguları yaşatabiliyor. Bundan sonraki çalışmalarda hedefimiz %100’ e ulaşmak ve bu %100’ü de biran önce yakalayabilmek adına gayretlerimizin bundan sonra da artarak devam etmesini sizlerden istiyor ve bekliyorum.” diyen Sayın Valimiz, projede yer alan, emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” kapsamında; proje başlangıç tarihi olan 23.10.2017’den itibaren hedef nüfuslarının %25 ve üzerinde kadınımıza ulaşan; Karamürsel İlçe  Sağlık Müdürü Dr. Ferhan Uğur, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, Kandıra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Damla Tosun, Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Körfez İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Utangaç, Derince İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şenol Çavuşoğlu, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atıf Deniz ve projede görevli 20 sağlık çalışanını tebrik ederek, başarı belgelerini verdi.

Sayın Vali tarafından İlçe Sağlık Müdürleri ve sağlık personeline verilen Başarı Belgesinde;  

“Valiliğimiz koordinesinde, tüm kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile iş birliği içerisinde yürütülmekte olan “Kadın Sağlığı” projesinde göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınız tarafımdan memnuniyetle izlenmiştir.

Bu sebeple, göreviniz sırasında sergilemiş olduğunuz üstün gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 122. Maddesi uyarınca “ Başarı Belgesi” ile taltif eder, başarılarınızın devamını dilerim.” ifadeleri yer almaktadır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817