KOCAELİ KARSLILAR DERNEĞİ KURULDU

Resmi olarak kuruluş aşamasını tamamlayan Kocaeli Karslılar Derneği ile ilgili açıklama, Dernek merkezinde yapıldı. Açıklamayı yapan Ali Can Kazgan, İzmit’te ki dernek binasının eksikliklerinin giderildiğini ve tamamlanmasından sonra daha geniş kapsamlı bir tanıtım ve açılış yapılacağını ardından da faaliyet programlarına geçileceğini söyledi.

Aynı zamanda Kocaeli Kantinciler Dernek Başkanı da olan Ali Can Kazgan’la birlikte dernekte Alper Alyılmaz, Seçil Tirmik Ulutaş, Sinem Çetinkaya, Selda Çiftçi, Serhat Karatepe, Faruk Karakuzu, Nurali Çiftçi, Yahya Kemal Yakupoğlu ve Necati Katırağ yer alıyor.

Dernek ile ilgili yapılan açıklamada, Kocaeli’nde yoğun bir nüfusa sahip olan Karslıların, yeni bir oluşuma duyulan ihtiyaç sonrasında, fikir ve hemşehri birlikteliği ile başlayan çalışmaların, dernek kurulumu ile sonuçlandığını söylediler.

Ali Can Kazgan yaptığı açıklamada, ‘’Milli ve yerli temel değerler doğrultusunda, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, siyasi kaygıdan uzak, farklı fikirleri ve yöremizin zenginliklerini ele alıp ön plana çıkartacak bir oluşum gerçekleştirdik. Çalışmalarımızda bu fikriyatımızı ortaya çıkartacak nitelikte olacaktır. Her kesi kucaklayan ve asıl amacı kültürel zenginliklerimizi yaşamak, yaşatmak olan bir anlayış içinde olacağız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817