banner2752
banner2750
banner2776

Kocaeli Kent Konseyi 10. Dönem Yönetimi 3. Kez Toplandı

Önceki akşam yapılan toplantıya, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Enver Düz, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Akdoğan, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Selman Yaray, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Demir, Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, Kadıköy Mahalle Muhtarı Mustafa Akdoğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şube Başkanı Ali Ekber İncesu, Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alper Gültekin, Kocaeli Atlı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Çakır, Kadın Meclisi Başkanı Rumeysa Şen, Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak ve Bahadır Aligül katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Korkmaz, toplantının verimli geçmesini temenni ederek, katılımcıları selamladı ve gündem maddelerini yönetim kurulu üyelerinin bilgilerine sundu. Genel Sekreter Sedat Köse, Kocaeli Kent Konseyi tarafından Nisan-Eylül dönemi arasında gerçekleştirilen önemli etkinlik ve faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kısa süre önce gerçekleştirilen Engelli, Kadın ve Gençlik Meclislerinin başkanlarının yer aldığı toplantıda, meclis faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak, yaptığı sunumda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolaysıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi birlikteliğinde düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali Program detayları ve geri bildirimleri konusunda üyeleri bilgilendirdi. Etkinlik sırasında çekilen özel fotoğrafları üyelerle paylaşan Başkan Koçak, katılımcılarım programdan çok memnun ayrıldığını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağladıkları için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükkakın’a minnettar olduklarını belirtti. Engelli Meclisi tarafından yakın tarihte gerçekleştirilecek diğer projelerin taslak çalışmalarını yürütme kurulu üyeleri ile paylaşan Koçak, yeni dönemde icraatlarıyla gündemde olmak istediklerini söyledi ve teşekkürlerini sundu.

Ufuk Koçak’ın ardından söz alan Kadın Meclisi Başkanı Rumeysa Şen, meclis üyeleri ile ilk yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirdiklerini ve yakın dönem için birlikte bir yol haritası çizdiklerini belirtti. Kadınlar, kadınların hakları, toplumdaki yerleri ve birçok konuda kendi alanlarında uzman, proje deneyimi olan ve bilinçli bir ekip oluşturduklarını söyleyen Başkan Şen, bu dönem bilinenden ve alışılandan daha farklı bir yol izleyerek, çözüm odaklı olmak istediklerini söyledi. Şen, meclis bünyesinde gerçekleştirecekleri etkinlik, proje ve faaliyetlerle ilgili ön bilgilendirme yaptı ve yönetime teşekkürlerini sundu.

Daha sonra söz alan Gençlik Meclisi Başkanı Bahadır Aligül, kendini tanıttı ve mesleki yaşamındaki çalışmalarından bahsetti. Gençlik Meclisi genel kurulunun ardından vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını, meclis bünyesinde çeşitli komisyonlar kurduklarını iletti. Gençlerden gelen talep üzerine, tiyatro, halk oyunları, piyano, keman gibi çeşitli kültürel ve sanatsal alanlarda ücretsiz kurs başvuru alımlarına başladıklarını bildiren Başkan Aligül, gençlerin her anını verimli ve bilinçli geçirmeleri için, çeşitli projeler yürüteceklerini söyledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için iki önemli proje hazırlığında olduklarını ileten Aligül, program detaylarını yönetim kurulu üyeleri ile paylaştı. Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verilecek her türlü fikir ve öneriye açık olduklarını belirten Başkan Aligül, teşekkürlerini sundu.

                Sunumların ardından devam eden toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, gündem maddeleri konusunda görüş ve önerilerini bildirdiler. Kocaeli’nde yaşayan mülteci, sığınmacı gibi yabancı uyruklu grupların durumunun görüşülmesinin ardından, bir sonraki toplantı gündem konuları belirlendi. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680