KOCAELİ KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ’NDEN YENİ PROJE

Daha önce gerçekleştirilen ve Türkiye’nin ilk engelsiz liderlerinin yetiştirildiği ENGELSİZ YAŞAM LİDERLİK ATÖLYESİ’nin ardından bu kez de aile ve engelli ailelerinin temel alındığı “Aile ve Engelli Aileleri İçin İletişim ve Yaşam Becerileri” eğitimi başlatılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Simla Dirimtekin ve Engelsiz Yaşam Liderlik Atölyesi Koordinatörü Ayşe Nalçık tarafından, aileler ve engelli ailelerine yönelik verilecek eğitimler toplamda 3 hafta sürecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde sürecek eğitimlerde, aile içi iletişimini güçlendirecek ipuçları verilerek katılımcıların konuyla ilgili bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmeleri sağlanacak. Eğitimlerde yer alacak bazı konu başlıkları ise şu şekilde olacak.

-Sağlıklı bir aile iletişimi için uyulması gereken temel unsurlar nelerdir?

-Aile içinde rol paylaşımı nasıl olmalıdır?

            -Mutlu bir aile iletişiminin önünde ki engeller nelerdir?

-Aile içi iletişimdeki engeller nelerdir?

-Aile içi çatışmalara sebep olan faktörler ve çözüm yolları nelerdir?

-Çatışmaları sonlandırma biçimleri nasıl olmalıdır?

-Çatışmalarla ortaklaşa başa çıkma yöntemleri nelerdir?

-Aile bireylerinin karakterlerini değiştirmek mümkün müdür?

-İyi bir aile iletişiminin amacı nedir?

Eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Engelli Meclisi Başkanı Nesrin Atar’dan Açıklama

Eğitimlerle ilgili bilgi veren Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nesrin Atar: “Projemiz anlaşılacağı üzere sadece engelsiz bireylerimize yönelik değil. Bundaki amacımız bireyler arasında iletişimi, işbirliğini ve bütünleşmeyi güçlendirmektir.

Engelli ve engelsiz diye ayrım yapmaktan her zaman kaçınıyoruz. Çünkü her birey bir engelli adayıdır. Bir dünyamız var ve bu dünyada herkes kendi doğruları ve yapısı doğrultusunda yaşam hakkına sahip. Aile içi eğitimin düzgün olması doğal olarak insanların sosyal yaşamdaki tutum ve tavırlarını da etkilemekte ve daha düzgün bir toplum yapısının oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle başlatacağımız eğitimlerde öncelikli hedefimiz, herkesin bir birey olarak kabul edilmesi ve saygı görmesini sağlamaktır. Aile içi ilişkilerde herkes üzerine düşen görevleri yerine getirmek ve böylece bütünü tamamlayan bir parça olmalıdır.

Başlatacağımız eğitimlerin katılımcılarımıza çok faydalı olacağı düşüncesi ile, bizlere destek veren Kocaeli Kent Konseyi Başkanımız Sayın Adnan Uyar ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’e teşekkür eder projemizin hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.