Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Ulusal Kadın Buluşması’nda
 Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Ulusal Kadın Buluşması’nda

           Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Gülcan Kocabıyık ve meclis üyesi Nazan Tokdemir, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Nurhayat Güldüren ile birlikte Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından, Kahramanmaraş Belediyesi ve Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde organize edilen “Toplumsal Barışın Sağlanmasında Kadının Rolü” temalı Ulusal Kadın Buluşması Programı’na katıldılar. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Kent Konseyleri Kadın Meclisleri temsilcilerinin iştirak ettiği programa, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beylü Dikeçligil ve gazeteci yazar Meryem Gayberi konuşmacı olarak katıldı.

           Programın açılış konuşmasını Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan gerçekleştirdi. Toplumsal barışın sağlanması adına kadının ne denli önemli olduğuna dikkat çekmek isteyen Başkan Ayrıca ayrıca şunları dile getirdi: “Baba dildedir, ama anne genizden geliyor. Sizler bizim annelerimiz, kardeşlerimiz, hayatımıza gelmemize sebep olan varlıklarsınız. Elbette ki bu toplum esas dinamiklerini siz oluşturuyorsunuz. Toplumun mimarları hanımlarımızdır. Sizler bir elmanın yarısının fazlasısınız aslında. Bu zamanda toplumlarda birtakım sancı varsa bu sancının temelinde kadınlarımızın toplumdaki gerektiği yerlerde olmamasındandır.

Bizim hanımıyla erkeğiyle kaybedecek zamanı yok. Zamanı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. İyi bir kendini yetiştirmiş kadın olunursa onun çocukları da iyi yetişir. Kadın kendini iyi yetiştirememişse çocuklarına verebileceği sınırlıdır.

Birileri ne yaparsa yapsın bu millet kadınıyla, erkeğiyle, bütün inanç gruplarıyla, Çerkeziyle, Lazıyla, Türküyle, Kürdüyle hepsiyle beraber kardeşçe yaşamalıyız. Hiçbir fitne ve fesat bizim beraberliğimizi bozmaya Allah’ın izniyle biz ayağımızı yere sağlam bastıkça muvaffak olamayacak “ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programın konusu olan “Toplumsal Barışın Sağlanmasında Kadının Rolü” ile ilgili Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beylü Dikeçligil ve gazeteci yazar Meryem Gayberi konuşmalarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap bölümüyle devam eden buluşmada katılımcıların görüş ve önerileri alınarak tüm sorular içtenlikle karşılık buldu.

Programa; Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü Sosyal Statü Daire Başkanı Zeynep Göknil Şanal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ak Parti İl Başkanı M.Fatih Erkoç, üst düzey kamu kurum, kuruluş ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817