KOCAELİ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANDI

 Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Yürütme Kurulu Üyelerinden MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kocaeli Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Enver Düz, Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Akdoğan, Kocaeli Barosu Başkan Vekili Av. Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, Genç Kocaelililer Derneği Eski Başkanı Sedat Köse, Kocaeli Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Selçuk Çakır, İzmit Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Erenkaya, Kadıköy Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Işıl Bozca ve Gençlik Meclisi Başkanı Semih Furka Koç katıldı.

Genel Sekreter Gültekin Görüm toplantı gündem maddelerini sıralayarak, Kocaeli Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan İş Kadınları Çalışma Grubu ve Spor Çalışma Grubu’nun kurulması kararlarının Yürütme Kurulu Üyelerinin oylarına sunulacağını söyledi.

“Temennimiz Herkesin Mutlu Olduğu Bir Ülke”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Adnan Uyar, ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkemizin önemli bir seçim sürecini geride bıraktığını söyleyen Başkan Uyar, çıkan neticenin vatanımız milletimiz için hayırlı olmasını temennim ettiklerini söyledi. Bundan sonra halkın taleplerine daha duyarlı bir yönetim şeklinin olmasını talep ettiklerini söyleyen Başkan Uyar, sanayacilerin, emeklilerin, köylünün, çiftçinin kısacası her kesimden vatandaşın mutlu olduğu bir ülke hedeflediklerini ifade etti. Vatandaşların seçime ciddi oranda katılım sağladığını ve seçim sürecinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Uyar, bunun sağlanmasına katkı sağlayan başka güvenlik güçlerimiz olmak üzere sağduyulu her vatandaşa teşekkür ettiklerini belirtti.

Başkan Adnan Uyar’ın ardından söz alan MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, herkesi selamlayarak Kocaeli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olarak toplantıya ilk kez katılmasından dolayı kendisini tanıtarak daha önce bulunduğu görevlerden bahsetti. Seçim sürecine değinen Dr. Çöpoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin işleyişi ve MARKA’nın güncel çalışmaları ile ilgili Yürütme Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Kent Konseylerinin kurulum aşamasına da destek vermiş olan Dr. Çöpoğlu, Kocaeli Kent Konseyi ailesi içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, MARKA’nın her zamanki gibi desteklerini sürdüreceğini belirtti.

“Nano Teknolojide Dünyada 30. Sıradayız”

Gebze Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Numan Akdoğan yaklaşık iki hafta önce Türkiye’de nano teknolojinin ne durumda olduğu konusunda bir rapor yayınladıklarını söyleyerek, 5 bin nüfuslu Singapur’dan geride olduğumuzu, dünya sıralamasında ise 30. Sırada olduğumuza dikkat çekerek, başta devletimiz olmak üzere, üniversiteler ve vatandaşlar tarafından konunun artık daha fazla önemsendiğini vurguladı. Alınacak mantıklı kararlar ile ülkemizin nano teknoloji alanında ileri seviyelere ulaşacağını yineleyen Prof. Akdoğan, herkese teşekkür ederek yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere üyeleri Gebze Teknik Üniversitesinde yer alan Nano Teknoloji Enstitüsüne davet etti.

“Sosyal Bilimler İhtisas Enstitüleri Kurulmalı”

Toplantıda konuşan Kocaeli Barosu Başkan Vekili Av. Ali Yıldırım Sezer de, sosyal bilimler alanında ihtiyaç duyulan bilgi ihtiyacını karşılamak üzere alanında uzmanlaşmış, danışmanlık hizmeti verebilecek kişilerin yetişmesi için Sosyal Bilimler İhtisas Enstitülerinin kurulması ile ilgili bir çalışma hazırladığını ve YÖK’e sunacağını ifade ederek, bu eksikliğin giderilmesinin ciddi bilgi eksikliğini ortadan kaldıracağını belirtti.

Tüm üyelerin güncel konular hakkında görüş bildirmesi ve kararların alınmasının ardından toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817