KOCAELİ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANDI
 KOCAELİ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANDI

Kocaeli Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Antikkapı Restoran’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi.  Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık katılırken, yürütme kurulu üyelerinden de İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Çakmak, Türkiye Kızılay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Soner Şahin,  Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek,  İzmit Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu, Gençlik Meclisi Başkanı Melike Baydan, Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Ata Doğan ve Emekliler Meclisi Başkanı Halil Atay katıldı.

Aydınlık Kamu Hastaneleri Birliği Hakkında Bilgi Verdi

Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm’ün açılış konuşması ile başlayan toplantı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık’ın sunumu ile devam etti. Kamu Hastaneler Birliğinin kurulmasıyla beraber tüm hastanelerin tek elde toplandığına dikkat çeken Aydınlık, kurumsal yenilikler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Devletin yeni yapılanmayı getirmesindeki esas mantığın, sağlık hizmetlerinde finansal sürdürülebilirliğin ve yöneticilikte objektif bir sistemin oluşturulmasının sağlanması olduğunu vurguladı.

Sağlık Hizmetlerindeki Yeniliklerden Bahsetti

Tıbbi hizmetlerden, evde sağlık hizmetlerine kadar ilimizdeki her türlü sağlık hizmetleri hakkında bilgi veren Aydınlık, ayrıca engelli vatandaşların yararlanabileceği hizmetlerden bahsetti. Evde bakım hizmetleri kapsamında gerek düşkün ve yaşlılara gerekse engelli vatandaşlara içinde hekiminde bulunduğu sağlık ekipleri tarafından düzenli ziyaretlerin gerçekleştirildiğini söyleyen aydınlık, söz konusu hizmeti 2009 yılında tüm ile yayarak, bölge ve köy sınırlamasını kaldırdıklarını ifade etti. Aydınlık ayrıca, yeni bir uygulamayla hastalara ilaç yazdırma ya da heyet raporu çıkarma gibi konularda da yardımcı olduklarını belirtti. 

Doğan Engelliler Meclisini Anlattı

Aydınlık’ın sunumunun ardından kendisine yöneltilen sorularla devam eden toplantıda Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Ata Doğan’da bir sunum gerçekleştirerek, Engelliler Meclisi’nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Kocaeli’nin engelli vatandaş envanterinin çıkarılması konusundaki çalışmalarından bahsetti. Engelli vatandaşlara yönelik uygulanan sağlık hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan, hizmetlerin sürdürülebilirliğin kendileri açısından önemli olduğunu söyledi.

Görüm, Kent Konseyi Faaliyetlerini Anlattı

Engelliler Meclisi sunumunun ardından yürütme kurulu üyelerine Kocaeli Kent Konseyi faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Sekreter Gültekin Görüm, meclis ve çalışma gruplarının ciddi çalışmalar yaptıklarına değinerek, gençlerin sosyal hayata kazandırılması, kadınların mevcut potansiyellerinin ortaya çıkarılması, engelli vatandaşların sorunlarının dile getirilmesi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin halk ile buluşturulması noktasında Kocaeli Kent Konseyi’nin başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Yürütme kurulu üyelerinin Üyelerin faaliyetler hakkında görüş ve önerilerinin alındığı toplantı iyi dilek ve temennilerle son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817