banner2779
banner2752
banner2750

KOCAELİ KENT KONSEYİ’NDEN HAYVANSEVER GENÇ’E PLAKET

Umarım Herkese Örnek Olur

Bu yıl Kocaeli Üniversitesi Dış Ticaret Bölümünü kazanan ve okul harçlığı için yevmiyeyle gümrükte çalıştığını anlatan Dernekçioğlu, veterinerene götürdüğü köpeğin 10 gündür aç kaldığını ve akciğer enfeksiyonuna yakalandığını, 8 günlük iğne tedavisiyle iyileşmeye başladığını söyledi.  Köpeği tedavi ettirmek için hiç düşünmeden sırtına aldığını söyleyen Ahmet Can Derneklioğlu, “Sokak hayvanları konusunda çok hassasım. Yaşadığım ilçede genel olarak bu anlamda yardımsever. Bu köpek te biraz zor durumdaydı. Sahile doğru giderken köşede yattığını farkettim. Zayıflıktan kemikleri görünüyordu. Kaldırmaya çalıştım ama kendi gücüyle kalkamadı. Ben de veterinere götürmek için sırtıma aldım. Bu sırada yanımızdan geçen bir motosikletli bizi farkederek kamerasına çekmiş ve sosyal medyada yayınlamış. Olay bu şekilde gerçekleşti. Gerek sosyal medyadan gerekse vatandaşlarda aldığım tepkiler çok güzel. Sizlerin de beni makamınızda ağırlamanız ve bu davranışımı plaketle ödüllendirmeniz beni çok gururlandırdı. Sizlere çok teşekkür ederim. Umarım bu hareketim herkese örnek olur.” Şeklinde konuştu.

Başkan Uyar, Tebrik Etti

Görüşmede duygu ve düşüncelerini paylaşan Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, “örnek davranışı sebebiyle kardeşimiz Ahmet Can’ı tebrik eder ve de kendisine teşekkür ederim. Türk milleti olarak insani değerlerimizi güçlü bir şekilde koruyor ve önemsiyoruz. Ahmet Can kardeşimiz gibi vicdanlı, merhametli ve yardımsever gençlerimizin varlığı bizleri ayrı gururlandırıyor. Bir üniversite öğrencisi olarak çalışarak edindiği harçlığını sokaktaki canlarla paylaşan bu koca yürekli kardeşimizin bu davranışını tebrik etmek için kendisine plaket hediye etmek ve bu davranışını ölümsüzleştirmek istedik. Umarız herkes aynı hassasiyetle davransın ve insan hayvan ayrımı yapmadan sahip olduklarını paylaşarak yardımda bulunsun. Kocaeli Kent Konseyi Yönetimi adına kendisini tekrar tebrik eder, eğitim hayatında başarılar dilerim.” dedi.

Başkan Uyar’ın ardından konuşan Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Selma Platin Pek ise şunları söyledi. “Hayvanseverler olarak mücadelemiz tam olarak bu. Ne yazık ki hayvanları göz ardı eden, onları içinde bulundukları olumsuz şartlara mahkum eden ve yardım etmeyen insanlar var. Her zaman söylediğimiz gibi sevginin insan hayvan ayrımı yoktur. Sokaktaki canlarımızın bize ihtiyaçları var ve bizler onlara yardım etmek adına tüm Türkiye’ye yetişmeye çalışıyor ve yapılan yanlışları ifşa ediyoruz ki halkımız bilinçlensin. Çalışmalarımız büyük oranda amacına ulaşıyor. Toplumda konuyla ilgili ciddi bilinçlenme, belediyelerimizde de ciddi hizmetler söz konusu. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyor, Ahmet Can’ı da gönülden tebrik ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751